Matrix se întoarce. Keanu Reeves, în rolul principal: când se va lansa al patrulea film al seriei SF

Ciprian Ioana 21.08.2019, 12:05
Matrix se întoarce. Keanu Reeves, în rolul principal: când se va lansa al patrulea film al seriei SF

Matrix revine cu al patrulea lung-metraj al seriei, a anunțat compania producătoare Warner Bros. Picture Group. Anunțul a fost făcut chiar de președintele companiei, care a precizat că în rolurile principale se vor regăsi tot Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss.

Matrix a reprezentat o revoluția a filmului SF, iar cele trei filme lansate până acum au fost vizionate de milioane de oameni din toată lumea. Toby Emmerich, președintele Warner Bros. Picture Group, crede că acest succes trebuie dus mai departe.

Astfel, va fi lansat Matrix 4 – din distribuția căruia fac parte tot Keanu Reeves și Carrie Anne Moss. Noua peliculă îl are în prim plan tot pe scenaristul și regizorul original al filmului, Lana Wachowski, dar la scenariul vor mai contribui și Aleksandar Hemon şi David Mitchell.

Când se lansează Matrix 4, cu Keanu Reeves în rolul principal

Povestea prezentată în primele trei filme din seria Matrix îl are în rolul principal pe Keanu Reeves, care interpretează rolul lui Neo. El află că întreaga planetă este prinsă într-o realitate simulată cunoscută cu numele de Matrix.

Rolul său ar fi să elibereze omenirea de aceasta. Multe dintre ideile și obiectele care apăreau în primul film Matrix îți pot părea acum banale. Pentru că tehnologia a avansat extrem de mult, acesta nu mai reprezintă acum nimic SF.

Dar la acea vreme erau.

Prima parte a filmului a fost lansată în 1999 și a fost intitulată „The Matrix”. Au urmat apoi alte două părți: „The Matrix Reloaded” şi „The Matrix Revolutions”, care au apărut în anul 2003.

Cele trei pelicule le-au adus producătorilor încasări totale de peste 1,6 miliarde de dolari. Ar fi de așteptat, așadar, ca relansarea acestei francize să se bucure de un succes similar. Pe asta mizează și producătorii, care au anunțat că filmul va fi lansat anul viitor.

Matrix 4 revine, așadar, în 2020, la peste 20 de ani de la lansarea primului lungmetraj al seriei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI