Măsurile discutate în ședința CNSU: nu se va mai ieși din localitățile cu rata de peste 3 la mie, circulația interzisă după 20.00 dacă rata e de 7 la mie

Stan Filon, George Capoeanu 25.03.2021, 18:01
Măsurile discutate în ședința CNSU: nu se va mai ieși din localitățile cu rata de peste 3 la mie, circulația interzisă după 20.00 dacă rata e de 7 la mie

Autoritățile se află acum în ședință, unde propun și votează noi restricții pentru români! Din ce s-a aflat până acum, circulația persoanelor în afara localităților cu o rată mai mare de 3 cazuri de COVID la mia de locuitori ar putea fi interzisă.

Iată care sunt noile restricții discutate în ședința CNSU

În aceeași ședință CNSU, s-a propus ca în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 7 la mie, circulația în afara locuinței să fie restricționată începând cu ora 20:00. Acestea nu sunt singurele propuneri făcute în cadrul ședinței unde se stabilește soarta românilor, în plină pandemie de coronavirus.

Printre aceste noi decizii care ar putea fi adoptate de Guvern se numără așadar interzicerea părăsirii localităților care au o rată de incidență mai mare de 3 la mie, dar sunt și excepții. Tranzitarea localității pentru motive justificate este acceptată, cum ar fi în interes de serviciu, pentru îngrijirea unui minor sau a unei persoane bolnave sau în vârstă, ori pentru asistență medicală, potrivit Digi 24.

Care sunt noile restrictii discutate in sedinta CNSU
Care sunt noile restrictii discutate in sedinta CNSU

Ce se va întâmpla când se va depăși incidența de 7 la mie

De asemenea, CNSU ar putea propune ca în localitățile unde incidența depășește rata de 7 la mie să se interzică părăsirea locuinței după ora 20:00 pe tot parcursul săptămânii. La o rată între 3,5 și 7 la mie măsura ar urma să se aplice doar în weekend.

O altă propunere spune că magazinele se vor închide mai repede în weekend în localitățile cu o rată mai mare de 3,5 la mie. Ora propusă este 18:00. Dacă rata este mai mare de 7 la mie, magazinele vor fi închise la ora 18:00 pe tot parcursul săptămânii. În plus, se vor închide și sălile de fitness.

Ieri s-a discutat despre cum se poate menține Capitala deschisă, chiar dacă incendența de infectare ar fi depășit 6 la mia de locuitori. Astfel, autoritățile au discutat și pentru București unele restricții care ar putea intra în vigoare foarte curând. Magazinele din Capitală ar putea fi închise la ora 18.00, chiar la 16.00, în weekend, iar numărul clienţilor să fie limitat astfel încât pentru fiecare persoană să se asigure o suprafaţă patru metri pătraţi. De asemenea, ar putea fi închise afterschool-urile şi locurile de joacă pentru copii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...