Măsuri speciale luate de urgență în aeroporturile din România privind coronavirusul din China. Bilanțul morților crește dramatic

Diana Radu 23.01.2020, 17:59
Măsuri speciale luate de urgență în aeroporturile din România privind coronavirusul din China. Bilanțul morților crește dramatic

Având în vedere evoluția îngrijorătoare a virusului din China, care se transmite de la om și care a cauzat decesul unui număr enorm de persoane, aeroporturile din România au dispus primele măsuri. Aeroportul ”Avram Iancu” din Cluj, a anunțat care sunt măsurile pe care le-a impus.

Primul aeroport din România care a luat măsuri împotriva răspândirii virusului din China

Reprezentanții aeroportului ”Avram Iancu” Cluj au anunțat asistenții medicali vor oferi îngrijiri medicale tuturor pasagerilor care au nevoie. În plus, în terminalele de sosiri și plecări au fost lipite afișe informative cu privire la coronavirusul din China. De asemenea, pasagerilor le vor fi distribuite flyere de atenționare asupra virusului periculos.

aeroport cluj, masuri, coronavirus
Primul aeroport din România care a luat măsuri împotriva răspândirii virusului din China

”Aeroportul Cluj vine în sprijinul pasagerilor săi atât prin distribuirea materialelor informative despre coronavirus, cât și prin serviciile medicale existente în permanență aeroportul clujean. În acest sens, în terminalele de plecări și sosiri, la biroul de informații, la cabinetul medical și în zonele ghișeelor de check-in ale aeroportului, au fost afișate mai multe anunțuri de informare și au fost distribuite flyere cu instrucțiuni referitoare la combaterea și prevenirea noului tip de coronavirus. Asistenții medicali din cadrul Aeroportului Cluj oferă sprijin tuturor pasagerilor care au nevoie de sfaturi sau de îngrijiri medicale”, se arată în comunicatul internațional ”Avram Iancu”.

Numărul deceselor cauzate de coronavirusul din China a dus la decesul a 25 de persoane. Drept urmare, autoritățile chineze au anunțat că impun carantină în trei orașe, acestea având o populație totală de 20 de milioane de oameni. Carnea de șarpe este posibila sursă a noului coronavirus 2019-nCoV, care provoacă o formă letală de pneumonie, susține o echipă de cercetători chinezi.

Ministrul Sănătății a anunțat miercuri că au fost dispuse 5 unități sanitare în România în care ar putea fi internați pacienții care vor fi depistați cu noul virus din China. Este vorba despre spitalele Matei Balș și Victor Babeș din Capitală, dar și de spitalele de boli infecțioase din Iași, Cluj și Timișoara.

Urmăriți Impact.ro și pe