Mașinile pe care le scoate ANAF la licitație pe prețuri de nimic. Îți poți lua Logan cu 2.300 de lei în februarie

Cristian Cojocaru 07.02.2021, 16:23
Mașinile pe care le scoate ANAF la licitație pe prețuri de nimic. Îți poți lua Logan cu 2.300 de lei în februarie

Una dintre modalitățile în care instituțiile își pot recupera prejudiciile este reprezentată de licitația bunurilor. Astfel, ANAF recurge la această metodă, iar mașinile scoase la licitație de către instituție pot fi achiziționate cu prețuri foarte mici raportate la prețul pieței.

ANAF scoate la licitație mașinile datornicilor la prețuri de nimic

O practică des întâlnită a celor de la ANAF, este de a scoate la vânzare mașinile confiscate. Acesția recurg ori la vânzare directă ori la licitație, iar în urma vânzărilor, instituția își recuperează sumele datorate la buget de cei cărora le-a fost impus sechestrul sau chiar confiscarea bunurilor.

Multe dintre aceste mașini nu se află la prima ”tentativă” de înstrăinare. Astfel, prețul lor a fost deja redus considerabil față de evaluarea inițială. Dacă vânzarea bunurilor nu reușește din prima dată, prețul acestora scade cu 25% la cea de-a doua încercare, preț de la care se pornește și licitația.

În cea de-a treia încercare, prețul se mai reduce cu alți 25%, ajungând la o reducere considerabilă de 50% din prețul inițial al evaluării. Dacă nici atunci nu se reușește vânzarea bunului, atunci prețul de la care pornește licitația nu va coborî niciodată mai jos de 50% din prețul stabilit inițial de către evaluator.

ANAF scoate mai multe mașini noi, printre care și branduri foarte cunoscute ca Mercedes-Benz, Kia, Toyota
ANAF scoate mai multe mașini noi, printre care și branduri foarte cunoscute ca Mercedes-Benz, Kia, Toyota

Cel mai scăzut preț este de 2.300 de lei

Astfel, în această perioadă, ANAF scoate mai multe mașini noi, printre care și branduri foarte cunoscute ca Mercedes-Benz, Kia, Toyota dar și mașina românească, Dacia, indiferent că vorbim despre Logan sau Duster. În paleta de vânzare apare un Mercedez Benz E220 CDI, KIA Ceed, Peugeot 206 și Toyota Avensis.

Cel mai redus preț se regăsește în cazul unui autoturism marca Dacia Logan, din anul 2006, la doar 2.375 de lei. La polul opus se află un Mitsubishi Outlander cu tracțiune integrală, din anul 2013 care costă 60.320 de lei, având 174.664 de km la bord,  și este scos la vânzare de către AJFP Hunedoara.

Pentru doritorii de Mercedes, există două modele, primul fiind un Mercedes model E220 CDI la prețul de 49.927 de lei. A doua variantă, ceva mai ieftină este un model C200 la doar 29.965, ambele puse la dispoziție de către AJFP Teleorman. Licitațiile sunt programate la date diferite una față de cealaltă, raportate la planurile fiecărei administrații județene, între 10 februarie și 15 martie. Așadar, dacă vrei să îți schimbi mașina, aceasta poate fi una dintre soluțiile cele mai viabile și poți achiziționa o mașină bună la preț scăzut. Mai multe informații pot fi găsite la administrația ANAF responsabilă de vânzare.

Urmăriți Impact.ro și pe