Mașinile din București, parcate neregulamentar, vor putea fi ridicate din nou. Cât te costă să-ți recuperezi autoturismul

Alexandru Ioanid 26.06.2019, 17:47
Mașinile din București, parcate neregulamentar, vor putea fi ridicate din nou. Cât te costă să-ți recuperezi autoturismul

Mașinile din București, parcate neregulamentar, vor putea fi ridicate din nou. Decizia a fost luată de Consiliul General al Muncipiului București, care a votat un proiect de hotărâre în acest sens.

Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în București vor putea fi ridicate din nou, a decis CGMB. Proiectul votat de consilierii municipali se referă la ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionare neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei, vehiculele staționate neregulamentar pe drumurile publice care fac parte din rețeaua principală de străzi a municipiului București vor putea fi ridicate, transportate, depozitate și eliberate, în conformitate cu prevederile regulamentului aprobat prin prezenta hotărâre”
Proiect CGMB

Cine se ocupă de ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Potrivit proiectului CGMB, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor principale din prezentul regulament, precum și dispunerea măsurii tehnico-administrative de ridicare se fac de către polițiștii rutieri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau Secției Regionale de Poliție Transporturi București.

În trecut, au existat situații în care mașinile parcare neregulamentar erau ridicate de firme private, care prindeau contracte avantajoase cu Primăriile.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

De asemenea, de ridicarea mașinilor se vor ocupa și polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a municipiului București. Agenții constatatori, de regulă, înregistrează foto sau video și apoi trec ilegalitatea în procesul verbal de constatare a contravenției.

Mai apoi, dispun în scris aplicarea măsurii tehnico-administrative printr-o dispoziție de ridicare.

Dispoziția de ridicare cuprinde următoarele informații: data și ora ridicării vehiculului; gradul profesional, numele și prenumele agentului constatator care dispune măsura tehnico-administrativă, precum și institutția din care acesta face parte; indicarea expresă a temeiului juridic referitor la norma încălcată; mențiuni privind înregistrarea foto sau video a staționării vehiculului; mențiuni privind avarii vizibile pe vehicul și date privind numărul de înmatriculare/ înregistrare și marca vehiculului.

Care sunt tarifele de recuperare a mașinii

În proiectul votat de CGMB sunt prevăzute și sumele pe care trebuie să le plăteacă șoferii pentru a-și recupera mașinile

– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
– 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

Tarifele de transport sunt:

– 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

În funcție de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi.

Urmăriți Impact.ro și pe