Maşinile chemate de urgenţă în service. Au probleme mari la centurile de siguranţă

Stan Filon 25.05.2022, 14:13
Maşinile chemate de urgenţă în service. Au probleme mari la centurile de siguranţă

Probleme serioase pentru mai multe modele de mașini de la producătorul auto Hyundai! Gigantul corean recheamă sute de mii de mașini în service, după ce mai mulți șoferi au suferit răni din cauza unor probleme de construcție. Aceste probleme au apărut la centurile de siguranță, iar din acest motiv, posesorii de autovehicule sunt nevoiți să meargă cu mașinile în service pentru remedierea imediată a acestor probleme.

Sute de mii de mașini rechemate în service

Hyundai Motor America a anunțat că va rechema în service 281.000 de vehicule din America de Nord, după trei rapoarte de accidentare, ca urmare a unor probleme la dispozitivele de pretensionare a centurilor de siguranță. Inginerii au ajuns la concluzia că în cazul unui accident, dispozitivele de pretensionare a centurilor de siguranță din partea șoferului sau a pasagerului din față pot exploda la declanșare.

Acum, soluția găsită de constructor este să asigure dispozitivele de pretensionare a centurilor de siguranţă cu un capac. Dispozitivele de pretensionare a centurilor de siguranţă fac parte dintr-un sistem care blochează centura de siguranţă pe loc în timpul unui accident, pentru a oferi protecţie suplimentară celor aflați în mașină.

Sute de mii de masini rechemate in service
Sute de mii de masini rechemate in service

Probleme serioase la centura de siguranță

Toate vehiculele Accent, Elantra şi Elantra HEV deja reparate în cadrul rechemarilor anterioare vor trebui să aibă finalizată noua remediere a cenurii de siguranță, a declarat marţi Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA).

Noua rechemare include 239.000 de vehicule în Statele Unite şi aproximativ 42.000 în Canada, a transmis Hyundai, potrivit Reuters. Din cauza acestor probleme apărute la centurile de siguranță, doi șoferi au fost răniți în Statele Unite și unul în Singapore.

Aceste probleme au apărut la scurt timp după ce s-a aflat că Hyundai ar putea fi ales să construiască mașina Apple, despre care se vorbește de atâta timp. Reprezentanții companiei coreene au anunțat că sunt în discuții cu gigantul american Apple pentru a construi mașina cu care compania din Cupertino se pregătește să debuteze pe piața vehiculelor autonome. Imediat după anunț, acțiunile Hyndai au urcat brusc cu nu mai puțin de 24%.

Urmăriți Impact.ro și pe