Mașinile care se strică cel mai des. Topul TUV pentru 2023

Stan Filon 18.01.2023, 09:30
Mașinile care se strică cel mai des. Topul TUV pentru 2023

TÜV, prescurtarea de la Technischer Überwachungsverein în limba germană, ceea ce înseamnă Asociația de Inspecție Tehnică a întocmit topul mașinilor care se strică cel mai des! Din păcate pentru mașina românească Dacia, aceasta conduce detașat!

Mașinile care se strică cel mai des

Technischer Überwachungsverein în limba germană, ceea ce înseamnă Asociația de Inspecție Tehnică, este alcătuită din companii independente care testează, inspectează și certifică tehnologiile, produsele și sistemele pentru a se asigura de potențialele pericole și pentru a preveni daunele. TÜV a fost creată pentru a testa, revizui și reglementa produsele și tehnologiile pentru a preveni accidentele și a elimina defectele din industria auto.

Ei bine, această prestigioasă instituție din Germania a evaluat aproximativ 9,6 milioane de mașini în perioada iulie 2021 – iunie 2022 și a înregistrat defectele constatate. Au fost testate 226 de modele de vehicule, pe care nemții le-au împărțit în cinci categorii de vârstă.

Masinile care se strica cel mai des
Masinile care se strica cel mai des

Acestea sunt mașinile care se vor strica cel mai des în 2023

Surpriză sau nu, în grupul de mașini cu o vechime de 2-3 ani se află 4 autoturisme care se strică cel mai des, iar pe locul 1 se află Dacia Logan, cu o rată de defecțiuni de 11.6%, apoi locul 2 îl ocupă tot o mașină Dacia. Mai exact, pe locul secund regăsim Dacia Docker (10.8%), Volkswagen Sharan (9.4%) și Citroën C3 Aircross (9.4%).

Pentru mașini vechi de 4-5 ani rezultatele sunt: Dacia Duster, cu o rată de defecțiuni de 18.0%, Volkswagen Sharan (17.1%) și BMW Seria 2 Active Tourer (18.0%).

Lucrurile nu stau mai bine nici când vine vorba despre mașini cu vechime de 6-7 ani. Dacia conduce detașat! Mașina care se strică cel mai des este Dacia Duster (24.4%) și Dacia Docker (24.4%). Modelele cu multe probleme au fost înregistrate și pentru BMW Seria 5 și 6 (23.8%).

Daca vorbim despre mașini vechi de 8-9 ani, Dacia este tot în top. Dacia Logan a înregistrat o rată a defecțiunilor de 32.9%, Fiat Punto (31.1%) și Dacia Duster (28.4%).

Cele mai problematice mașini vechi de 10-11 ani sunt Renault Clio (rată a defecțiunilor de 36.4%), Renault Twingo (35.9%), dar și Dacia Logan (35.6%).

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...