Maşinile care nu au voie să circule de Rusalii în România. Au interzis pe şosele, şoferii trebuie să fie la curent

Badea Violeta 10.06.2022, 12:01
Maşinile care nu au voie să circule de Rusalii în România. Au interzis pe şosele, şoferii trebuie să fie la curent

Anul acesta, Rusaliile se sărbătoresc de către creştinii ortodocşi în zilele de 12 și 13 iunie. Cu această ocazie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că vor fi impuse mai multe restricții de circulație. Află din rândurile următoare ce vehicule nu vor avea voie să circule!

Restricţii de circulaţie, de Rusalii

Au mai rămas foarte puține zile până la Rusalii, așa că reprezentanții CNAIR au făcut un anunț extrem de important pentru șoferii din țara noastră.

Cu ocazia aceste sărbători, vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, nu vor avea voie să circule.

Restricțiile sunt în vigoare pe A2, București-Constanța, pe DN 7, Piteşti (intersectia DN7 cu DN7C) – Râmnicu Vâlcea – Veștem (intersecția DN7 cu DN1), și pe DN 39, Agigea (intersecția DN39 cu DN39A) – Mangalia (limita municipiu).

De asemenea, CNAIR  mai precizează că restricțiile sunt valabile începând de sâmbătă, 11 iunie, de la ora 16:00 la 22:00 și duminică, 12 iunie, și luni, 13 iunie, de la 6:00 la 22:00. Conducătorii auto care vor încălca această prevedere riscă amenzi uriașe.

Restrictii de circulatie pentru vehiculele mai mari de 7,5 tone
Restrictii de circulatie pentru vehiculele mai mari de 7,5 tone

Zile libere de Rusalii

Angajații din România au toate motivele să fie bucuroși! Urmează sărbătoarea de Rusalii, așa că  vor avea parte de o zi liberă de la stat. Creștin ortodocșii celebrează momentul în care Duhul Sfânt îi înalță pe Apostolii lui Dumnezeu și le dăruiește acestora harul de a împrăștia învățăturile divine prin toată lumea.

Nu mai e niciun secret că Rusaliile nu au o dată fixă ​​în care sunt sărbătorite, dar au o strânsă legătura cu Paștele. Concret, sărbătoarea are loc la 50 de zile de la Paște și 10 la zile de la Înălțarea Mântuitorului.

Anul acesta, Rusaliile se celebrează pe data de 12 și 13 iunie. Prima zi de Rusalii pică, în 2022, duminica, în timp ce cea de-a doua zi pică luni. Prin urmare, românii vor primi liber în prima zi a săptămânii viitoare. Iată când se vor sărbători Rusaliile în următorii trei ani:

  • anul 2023 – 4 și 5 iunie (Duminica de Paște va pica pe data de 16 aprilie);
  • anul 2024 – 23 și 24 iunie (Duminica de Paște va pica pe data de 5 mai);
  • anul 2025 – 8 și 9 iunie (Duminica de Paște va pica pe data de 20 aprilie).
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...