Mașina la care poți cumpăra cai putere în plus. Îți vin direct în parcare, cum e posibil

Ana Anitoiu 25.12.2021, 09:38
Mașina la care poți cumpăra cai putere în plus. Îți vin direct în parcare, cum e posibil

Deținătorii unui anumit tip de mașini pot cumpăra cai putere în plus, ce vin direct în parcare, astfel încât automobilul să devină mult mai rapid, mai ales în depășiri, pe drumuri din afara localităților. Producătorii au explicat cum este posibil acest lucru și au dezvăluit care este prețul unei astfel de „actualizări” a autovehiculului.

La ce mașină poți cumpăra cai putere în plus

Utilizatorii brand-ului de mașini electrice de la Volvo, Polestar, au început să primească oferte sub formă de actualizări de software. Acest brand a urmat modelul Tesla, care a oferit anterior îmbunătățiri gratuite, dar și contra cost, prin noi versiuni software.

Astfel, cei care au mașini electrice Polestar pot plăti pentru ca automobilele lor să fie mai rapide, chiar dacă hardware-ul pe care l-au cumpărat este deja capabil să atingă acea performanță.

Masina la care poti cumpara cai putere in plus
Polestar 2

Câți cai putere poți cumpăra în plus și la ce preț

Cei care au cumpărat deja modelul de mașină Polestar 2 pot plăti pentru o actualizare de 67 de cai putere, ca să ajungă de la 402 la 469. Prețul acestei îmbunătățiri este destul de piperat, de 1.000 de euro.

Această actualizare prin update de software pe mașină le va permite șoferilor să accelereze de la 0 la 100 km/h într-un timp de doar 4,4 secunde. Potrivit companiei, conducătorii auto care optează pentru această îmbunătățire vor simți cel mai mare aport de performanță între 80 și 120 km/h, unde timpul de accelerație a scăzut de la 2,7 la 2,2 secunde. Prin urmare, automobilul „actualizat” va fi mult mai rapid mai ales în depășiri, pe drumuri din afara localităților.

Țările în care pot fi cumpărați cai putere în plus

Pachetul software pentru cai putere în plus poate fi cumpărat din magazinul Polestar Extras și este disponibil deocamdată în Marea Britanie, Germania, Austria, Olanda, Norvegia, Suedia, Elveția, Finlanda și Danemarca. Compania va oferi acest update în viitor și în Statele Unite ale Americii și Canada.

Practica de a a oferi „actualizări” devine populară în rândul producătorilor de mașini. BMW dorește să limiteze anumite funcții din fabrică și să le vândă ca opțiuni, fie permanente, fie temporare, sub formă de abonament. De exemplu, încălzirea în scaune sau farurile automate ar putea fi vândute ca opțiuni, în ciuda faptului că sistemul hardware este deja instalat în automobil.

Compania Tesla obișnuiește să limiteze capacitatea bateriei instalate în mașină pe modelele Standard și poate ulterior să transforme autovehiculul într-una „Long Range” după plata unei actualizări. În plus, sistemul Full Self-Driving, ce transformă mașinile Tesla în unele autonome, are tot hardware-ul necesar să funcționeze pe toate mașinile companiei, dar deblocarea software costă 10.000 de dolari. Vezi și de ce este investigată compania Tesla!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...