Mașină de aproape 100.000 de euro, furată din SUA, găsită pe o stradă din Cluj. Surpriză cine era la volan

Cătălina Burghelea 14.12.2021, 09:16
Mașină de aproape 100.000 de euro, furată din SUA, găsită pe o stradă din Cluj. Surpriză cine era la volan

O mașină de lux, care valorează aproape 100.000 de euro și figurează ca fiind furată din America, a fost găsită pe o stradă din România. Polițiștii din Huedin, județul Cluj, au oprit bolidul în trafic, având o mare surpriză cine se afla la volan. Acum, autoturismul scump a fost reținut pentru cercetări și s-a deschis dosar penal de tăinuire.

Mașină furată din America, găsită în România

Un bolid de peste 90.000 de euro a fost oprit de către oamenii legii în trafic, pe o stradă din Huedin, județul Cluj. Polițiștii de la Rutieră au constatat că autoturismul de teren s-a dovedit a fi furat din Statele Unite ale Americii. La volan se afla o tânără de 26 de ani, din județul Mureș.

Cine se afla la volanul bolidului de lux

O șoferiță de 26 de ani, din Mureş, a fost oprită în judeţul Cluj, la volanul unei maşini ce figurează ca fiind furată din America. Poliţiştii au deschis un dosar de tăinuire, iar autovehiculul, estimat la peste 90.000 de euro, a fost ridicat în vederea confiscării. Modelul mașinii este BMW.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Huedin s-au sesizat și fac cercetări pentru tăinuire, după ce o șoferiță de 26 de ani a fost rugată să tragă pe dreapta pentru un control de rutină. Bolidul de lux pe care îl conducea figura ca fiind furat din SUA. Autoturismul de aproape 100.000 de euro a fost indisponibilizat.

„Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Huedin efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, în cadrul activităților fiind indisponibilizat autoturismul”, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Autoturismul figurează furat în baza de date

În cursul serii de 10 decembrie, în jurul orei 19.00, în baza informațiilor obținute, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin, cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale, au identificat și oprit pe strada Horea din orașul Huedin un autoturism ce apărea ca fiind sustras de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

„În cursul serii de 10 decembrie, în jurul orei 19:00, în baza informațiilor obținute, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin, cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale au identificat și oprit pe strada Horea din Huedin un autoturism, condus de o tânără de 26 de ani, din județul Mureș, acesta figurând ca fiind sustras de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii”, au precizat oamenii legii.

S-a deschis dosar penal

Autoturismul de lux a fost reținut pentru continuarea verificărilor, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire. Tânăra șoferiță nu-și mai poate conduce mașina până la finalizarea cercetărilor. Nu este exclus ca bolidul să fie trimis înapoi în America, de unde a fost furat. Oamenii legii vor trebui să dea de cei care s-au ocupat de sustragerea autoturismului și să afle cum a ajuns pe străzile din România. Totodată, femeia de 26 de ani va trebui să dea explicații în fața legii dacă știa sau nu de proveniența reală a mașinii sale.

„Autovehiculul a fost ridicat pentru continuarea verificărilor, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire”, au mai declarat reprezentanții IPJ Cluj, scrie Monitorul de Cluj.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...