Mașina care te părăsește dacă nu plătești rata la leasing. Pleacă singură, va fi produsă de un nume uriaș

Badea Violeta 03.03.2023, 12:17
Mașina care te părăsește dacă nu plătești rata la leasing. Pleacă singură, va fi produsă de un nume uriaș

În ultimii ani, preţurile maşinilor au crescut enorm, iar odată cu asta şi ratele lunare pentru autoturismele achiziționate în credit sau leasing. Mulți nu-și mai permit să le plătească, însă în viitor s-ar putea să fie obligați. Asta pentru că mașinile vor pleca singure înapoi la dealer. Pare un scenariu de film, dar nu este. Iată producătorul care a anunţat că va concepe astfel de vehicule!

Autoturismul care va pleca singur de la posesor dacă acesta nu-şi achită rata de leasing

Tot mai multe persoane nu își mai permit să își achite ratele de leasing, iar Ford vine cu o idee inedită. Celebrul producător de automobile anunță o nouă tehnologie, adiacentă condusului autonom, prin care viitoarele maşini vor putea să plece singure de la posesor dacă acesta nu își achită la timp ratele de leasing sau la bancă.

Ford lucrează la această tehnologie încă din luna august a anului 2021, iar acum este foarte aproape să fie finalizată și aprobată în Statele Unite ale Americii. Tocmai din acest motiv, reprezentanții companiei s-au gândit să o facă și publică.

Potrivit documentelor de patentare, noua tehnologie implică „sisteme şi metode de deposedare executată a unui vehicul”. Totodată, posesorii rău platnici vor primi nenumărate notificări, extrem de insistente. Dacă nici așa nu vor face plata, atunci autoturismele îi vor părăsi. Mașinile se vor întoarce singure la bancă sau la compania de leasing.

Citește și Veste majoră pentru românii care conduc acest tip de mașină. Acum sunt cei mai avantajați!

Ford va produce mainile care isi vor parasi posesorii daca acestia nu-si vor achita ratele
Ford va produce mainile care isi vor parasi posesorii daca acestia nu-si vor achita ratele

Poliția va fi anunțată atunci când mașina va pleca de pe loc

Concret, Ford anunță că posesorul va primi un mesaj de reamintire despre ratele neplătite. Dacă acesta îl va ignora, atunci maşina îi va deconecta automat anumite sisteme. De exemplu, aerul condiţionat şi radioul.

Dacă nici atunci propritarul nu va face plata, maşina ar putea refuza să mai pornească. Iar ulterior, aceasta ar putea pleca singură spre bancă sau spre compania de leasing. În acel moment, poliţia va fi anunțată că ea pleacă, ca proprietarul să nu creadă că i-a fost, de fapt, furată.

Citește și Impozitele pentru casă și mașină, mai scumpe din 2024 în București. Primăria Capitalei propune noi majorări pentru taxele și impozitele locale!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...