Masca e din nou obligatorie în spațiile închise în Israel. Jumătate din țară este deja vaccinată

Ana Anitoiu, Mihai Ianoși 25.06.2021, 19:21
Masca e din nou obligatorie în spațiile închise în Israel. Jumătate din țară este deja vaccinată

Masca de protecție a redevenit obligatorie în spațiile închise din Israel, după cum au anunțat vineri autoritățile din acest stat. Măsura este impusă din nou, deși o jumătate din populația țării este deja vaccinată împotriva coronavirusului. Iată care este motivul.

Unde este obligatorie purtarea măștii în Israel, mai exact. Care sunt excepțiile

Astfel, israelienii trebuie să poarte din nou măști de protecție în spațiile închise, altele decât propriile locuințe, începând de vineri, 25 iunie. Însă, oamenii sunt sfătuiți să poarte măști sanitare și în aer liber, în timpul marilor adunări. O astfel de adunare, ”Marșul Mândriei” sau ”Pride Parade”, a fost programată pentru vineri după-amiază, la Tel Aviv.

Totuși, se admit și unele excepții de la obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile închise. De această regulă pot scăpa copiii mai mici de șapte ani, persoanele cu dizabilităţi şi cele care practică un sport.

Masca e din nou obligatorie in spatiile inchise in Israel. Jumatate din tara este deja vaccinata
Masti de protectie

Motivul pentru care măștile de protecție au redevenit obligatorii în Israel

Un avertisment referitor la revenirea acestei măsuri a fost făcut miercuri de premierul israelian Naftali Bennett. Oficialul a spus că în cazul în care se vor înregistra zilnic, timp de o săptămână, peste 100 de cazuri noi de coronavirus, atunci purtarea măștii de protecție va redeveni obligatorie. Începând de luni, autoritățile sanitare din Israel au raportat zilnic depășirea acestui prag.

”Din cauza creşterii numărului de infectări, Ministerul Sănătăţii a anunţat că începând de astăzi, 25 iunie, la prânz (09:00 GMT), vor fi necesare măştile în toate locurile care nu sunt la exterior, cu excepţia locuinţelor”, a transmis ministerul într-un comunicat.

Câte persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului în Israel

De altfel, autoritățile din Israel au anunțat miercuri că amână redeschiderea teritoriului țării pentru turişti ”din cauza îngrijorărilor cu privire la posibila răspândire a variantei Delta a coronavirusului”. Aceasta în contextul în care peste cinci milioane dintre cei 9,3 milioane de israelieni au primit două doze de vaccin anti-Covid-19. Adică 55% din populaţie. De la începutul pandemiei în acest stat, au fost raportate peste 840.000 de contaminări, dintre care 6.428 de decese asociate bolii provocate de virus.

Spre deosebire de Israel, România a înregistrat de la începutul pandemiei de coronavirus 1.080.522 de cazuri de Covid-19. În total, 1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce bilanțul negru a ajuns la 32.911 de pacienți decedați. Vineri, 25 iunie, au fost raportate 65 de cazuri noi de îmbolnăvire. În spitale se află 590 de oameni infectați, iar 121 dintre ei sunt la ATI. Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...