Mărturisirea neaşteptată făcută de Fuego despre Ion Dichiseanu. Ce s-a întâmplat în ultimii ani cu actorul

Nicu Stan 21.05.2021, 11:47

Mărturisirea neaşteptată făcută de Fuego despre Ion Dichiseanu. Ce s-a întâmplat în ultimii ani cu actorul, vedeți în articolul de mai jos.

Fuego, dezvăluiri emoționante despre Ion Dichiseanu. Cum era, de fapt, actorul în viața de zi cu zi

Fuego a făcut mărturisiri neașteptate despre marele actor Ion Dichiseanu. Paul Surugiu a dezvăluit e s-a întâmplat în ultimii ani cu celebrul actor.

Fuego a povestit cum era, de fapt, maestrul Ion Dichiseanu dincolo de scenă, în viața de zi cu zi. Cei doi au fost buni prieteni în ultimii ani. Ion Dichiseanu  era topit după nepoțica lui, Anastasia, amintește Fuego.

Fuego a fost prieten cu Ion Dichiseanu in ultimii ani
Fuego a fost prieten cu Ion Dichiseanu in ultimii ani

S-a dus și ultimul mohican

”S-a dus și unul dintre ultimii mohicani ai teatrului și filmului românesc. S-a stins din lumea aceasta, dar nu și din sufletele celor care l-au iubit și prețuit nespus. Mă număr printre ei și sunt fericit că am avut multe lucruri de învățat de la acest mare artist cu totul și cu totul special.

Îți mărturisesc că am făcut parte în ultimii ani din cercul prietenilor și l-am văzut bucurându-se de familia lui, de fiica lui minunată dar și de Anastasia, o nepoțică pe care o iubea cu toată ființa lui.

Cum era omul Ion Dichiseanu

Va mărturisesc că dincolo de reflectoare era pură inspirație, era fenomenal când îți povestea, îi plăcea să împărtășească amintirile, bucuriile și succesele. Țin mine că eram copil și vedeam Toate Pânzele Sus și voiam să fiu și eu Ion Dichiseanu. A fost un mentor dacă vrei.

Îl iubesc pe maestrul Dichiseanu și îl voi iubi mereu pentru că acest minunat actor nu avea vanități și mereu, absolut mereu vorbea la superlativ despre toți colegii lui, toți actorii minunați.

Ion Dichiseanu a jucat în peste 60 de filme

A jucat în peste 60 de filme și l-am văzut în nenumărate roluri la teatrul Nottara. Teatru pe care l-a slujit atâția ani. Sunt fericit că l-am cunoscut, Dumnezeu să îl așeze în lumea celor drepți, iar familiei condoleanțe din partea mea, îi iubesc pe toți și îmi pare rău că maestrul putea să mai trăiască și să facă lucruri frumoase pentru publicul român.

Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a mai spus Fuego, potrivit antena3.ro.

De când s-a degradat starea de sănătate a lui Ion Dichiseanu

Ion Dichiseanu a decedat joi, 20 mai, după o lungă suferință. Actorul a ajuns la Spitalul Floreasca cu ambii plămâni afectați de o pneumonie provocată de o bacterie necunoscută.

A contractat bacteria ucigașă în timpul unei analize pe care a făcut-o la o clinică privată din Capitală. Ion Dichiseanu a murit după mai bine de trei luni de spitalizare și nu a mai apucat să joace ultimul rol în care fusese distribuit anul trecut și pentru care era plin de emoții. Ar fi urmat să joace un rol într-un film pentru copii, din nefericire nu a mai apucat.

Trupul neînsufleţit al marelui actor a fost depus în foaierul Teatrului Nottara pe 21 mai. Colegi de breaslă şi admiratori au mers să îşi ia ramas-bun de la maestru. Printre aceştia a fost şi Fuego, care a făcut câteva mărturisiri emoţionante despre Ion Dichiseanu.

„A fost un moment la Sala Palatului pe care eu l-am făcut cu maestrul. Este pe internet acest moment, în care maestrul recita și eu cântam. A fost un moment pe care eu nu cred că o să îl uit toată viață mea pentru că 10 minute oamenii l-au aplaudat în picioare. El în momentul acela recita un poem dedicat colegilor lui, marilor actori plecați. A fost cel mai frumos moment, cred, din viața mea, pentru că întâlnirea cu Ion Dichiseanu a fost o experiență unică pentru mine, eu terminând și Teatru. M-a protejat, ca să zic așa, și întâlnirea mea cu el de fiecare dată a fost una unică. L-am cunoscut îndeaproape, am făcut parte din cercul lui de prieteni în ultimi ani. Am învățat foarte multe lucruri de la maestru. L-am văzut și atunci când a plâns, l-am văzut și atunci când s-a bucurat. L-am sărbătorit de ziua lui în cadrul emisiunii mele de la TVR, l-am sărbătorit de două ori într-un an.

În seara aceasta de la ora 22.00 dăm toate momentele frumoase cu el. Plecarea aceasta ar trebui să ne pună pe gânduri pentru că sunt foarte puțini actori din Generația de Aur care mai trăiesc și care mai joacă pe scena românească. Ar fi foarte important pentru noi să îi prețuim mai mult, să îi căutam mai mult, să vorbim despre ei mai mult și să îi promovam mai mult într-o ţară în care valorile au fost cumva date laoparte. Sunt onorat că l-am cunoscut pe maestrul Ion Dichiseanu, iar familiei transmit condoleanțe și să îl așeze Dumnezeu în lume celor drepți.

Am primit greu vestea că maestrul a murit, mai ales că știam că este de ceva luni în spital. Vorbeam tot timpul cu Ioana, vorbeam cu Simona. Făcând parte, să zic așa din familie, mă interesam foarte des despre el. Eu cred că el este fericit acum, pentru că și-a iubit atât de mult familia, a iubit-o atât de mult pe Ioana. Nu mai vorbesc de Anastasia, nepoata lui, o adora. Eu cred că el a plecat fericit, mai ales că am înțeles, din ce scrie presa, că a murit chiar în brațele Ioanei. Nu pot decât să îi port o vie amintire, iar atunci când am ocazia să intru într-o biserica și să îi aprind o lumânare”, a declarat Fuego, vizbil afectat de moartea maestrului.

Urmăriți Impact.ro și pe