Mărturie cumplită a fiicei unei victime din spitalul incendiat din Neamț: „N-are mâini. Adică e ars până la os”

Ana Anitoiu 17.11.2020, 15:58
Mărturie cumplită a fiicei unei victime din spitalul incendiat din Neamț: „N-are mâini. Adică e ars până la os”

Fiica unei victime din spitalul incendiat din Neamț a făcut o mărturie cumplită. Femeia, medic psiholog, a fost să-și recunoască tatăl, iar ceea ce a povestit este tulburător.

Ce a povestit fiica unei victime din spitalul incendiat din Neamț

Deși femeia, Mihaela Irimia, este medic psiholog, experiența a marcat-o pe viață. A mers să-și recunoască tatăl, într-unul dintre sacii negri cu trupurile celor care au pierit în incendiu.

Medicul psiholog Mihaela Irimia a povestit că a văzut oameni care au ars de vii, până la os. Ea a precizat că tatăl ei ar fi încercat să se salveze, potrivit alephnews.ro.

„N-am să scap prea repede de imaginea trupurilor carbonizate (…). Iar în sacii cei negri cu fermoar, acum eu pot să spun că am văzut toate persoanele un pic mai plinuțe. Adică n-au desfăcut fiecare pentru că cei mai slăbuți nu corespundeau descrierii pentru tata și n-avea rost. Din ce am văzut, unul dintre ei n-are mâini. Adică e ars până la os, până la os…adică incredibil”, a povestit psihologul Mihaela Irimia.

De asemenea, medicul psiholog a spus că nu se uita la televizor în seara în care a izbucnit incendiul la spitalul la care tatăl ei se afla la ATI.

Fiica unei victime din spitalul incendiat din Neamt, marturie cumplita
Fiica unei victime din spitalul incendiat din Neamt, marturie cumplita

Fiica uneia dintre victime, despre tatăl ei: ”Are mâna arsă complet aproape”

Psihologul a spus că a stabilit că în sacul negru numărul 5 ar putea fi trupul tatălui ei. L-ar fi identificat după unele particularități. Însă, femeia a precizat nu este 100% sigură că acela este părintele ei.

Femeia a spus că trupul despre care crede că i-ar aparține tatălui ei este desfigurat, în urma incendiului din spital, și că are aparatura topită pe el.

„Un om blând și pașnic, care toată viața și-a plătit conștiincios asigurările de sănătate, este acum desfigurat și are aparatura topită pe el. (…) Ce să vă spun că m-am dus să-l identific pe tata și că i-am văzut pe toți și că i-a ars capul și că are sonda de intubație lipită de cateter…

Din tot cei arși, 3 îi recunoaște familia și nu sunt probleme, restul sunt… n-ai cum să-ți dai seama. (…) Am stabilit că un număr de acolo, respectiv numărul 5 ar fi tata”, a mai povestit Mihaela Irimia, fiica lui Clement Irimia.

Vezi și: Declarația unui inginer energetician aruncă în aer tot ce știam despre incendiul din Neamț: “Erau tot felul de chinezării ieftine, care deși aveau certificate de calitate, erau sub orice critică”

În urma tragediei, medicul psiholog a spus că îi este greu să-i explice fetiței sale motivul și modul în care a murit bunicul. „Înțelegeți? Taică-miu are mâna arsă complet aproape, în ideea de a-și scoate tubul de oxigen să se salveze…”, a mai spus ea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...