Mărturia tulburătoare a văduvei lui Vladimir Găitan. Ce s-a întâmplat cu marele actor chiar înainte să moară (Exclusiv)

Ioana Bucur 30.12.2020, 20:15
Mărturia tulburătoare a văduvei lui Vladimir Găitan. Ce s-a întâmplat cu marele actor chiar înainte să moară (Exclusiv)

Moartea lui Vladimir Găitan a lasăt o rană uriașă în sufletul femeii care i-a fost alături aproape 46 de ani. Mărturia tulburătoare a văduvei marelui actor, la 40 de zile de la dispariția acestuia, în exclusivitate pentru redacția Impact-PlayTech.. Ce s-a întâmplat chiar înainte să moară.

Văduva lui Vladimir Găitan, mărturii tulburătoare la 40 de zile de la moartea actorului

Înecată de durere, Tünde Găitan, văduva lui Vladmir Găitan a făcut dezvăluiri emoționante, în exclusivitate pentru redacția Impact-PlayTech. Pe 28 decembrie, cei doi ar fi sărbătorit 46 de ani de la ziua în care și-au jurat dragoste eternă în fața altarului. A fost dragoste la prima vedere, iar nunta a venit la doar trei de la întâia oară când s-au cunoscut:

„Pot spune cu naturaleţe că am fost una dintre cele mai longevive perechi din lumea filmului românesc. Şi ca poveste de dragoste, dar şi ca un fapt real, deşi poate banal, fiindcă nu am ieşit în evidenţă. Nici nu ne-am dorit asta, iar dacă Vladimir avea o suferinţă, o aducea acasă şi o împărţeam, în tăcere. Îmi amintesc ca ieri de prima noastră întâlnire, din toamna anului 1974, de lângă Arad, oraşul meu de suflet. Se turna acolo pelicula , la care lucra şi el. Ne-am plăcut din prima clipă, aşa că în circa trei luni eram în faţa ofiţerului stării civile. Nu voi uita niciodată: pe 26 decembrie ne-am căsătorit civil, pe 28 în catedrala catolică din Arad, fiindcă mi-am dorit să fac asta de când mă ştiu, iar apoi am petrecut împreună Revelionul şi restul Sărbătorilor de iarnă”, a rememorat Tünde Găitan.

Ce s-a întâmplat cu Vladimir Găitan, cu doar câteva zile înainte să se stingă din viață

Pandemia și restricțiile impuse în ultimele luni au avut un impact uriaș asupra ultimelor zile din viața marelui actor. Cuplul avea planuri să meargă în vacanță, în Grecia, împreună cu nepoțica, Amelia Grace. Tünde Găitan a dezvăluit că Vladimir Găitan a apucat să își ia rămas bun de la cei dragi, iar, cu doar cinci zile înainte să se stingă, a reușit să vorbească și cu nepoata sa.

„Ne făcusem planul de a merge împreună în Grecia, alături de nepoţica noastră, Amelia Grace, de care îi era din ce în ce mai dragă. N-am mai apucat să o facem cu toată nebunia din jur. Dar Vladimir a apucat să-şi ia la revedere de la cei dragi, iar cu vreo cinci zile înainte să se stingă a vorbit inclusiv cu nepoata. Iar ultimul său cuvânt a fost Gloria, numele fiicei noastre, pe ea a strigat-o”, a mai spus Tünde Găitan.

Lupta de aproape trei decenii cu o boală incurabilă

Timp de aproape trei decenii, Vladimir Găitan a dus o luptă cruntă cu o boală incurabilă. An de an, actorul făcea transfuzii de sânge, precum și citostatice, la un spital din București.

„Mă simt boșorog, vorba lui Florinel Piersic. Sper să mai trag de mine câțiva ani. Măcar vreo 2-3, nu aș zice mai mult, să mă bucur de copii, de băiatul care e la Londra, și care mi-a oferit o nepoțică extrem de frumoasă, cu origini ciudate, chinezo-thailandeze, ca mama ei.
Aștept ca la anul și fiica mea să-mi facă un nepoțel. Când vezi că ai mai păcălit viața cu un an, te simți de parcă fiecare an îl furi dintr-o bancă pe care reușești să o spargi”, spunea, în urmă cu un an, Vladimir Găitan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...