Marocul a eliminat Spania și a intrat în istoria Cupei Mondiale. E a patra oară când se realizează o astfel de performanță

Andrei Simion 06.12.2022, 22:57
Marocul a eliminat Spania și a intrat în istoria Cupei Mondiale. E a patra oară când se realizează o astfel de performanță

Marocul a eliminat Spania în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar și a intrat în istoria acestei competiții. Este cea de-a patra oară când o țară din Africa a înregistrat o astfel de performanță.

Spania, eliminată de Maroc la Cupa Mondială

Victoria naționalei Marocului împotriva Spaniei la Cupa Mondială a intrat în istorie. Echipa condusă de antrenorul Walid Regragui a devenit cea de-a patra din Africa ce reușește să ajungă în sferturile de finală de la Cupa Mondială. Celelalte trei au fost: Camerun, în anul 1990; Senegal, în anul 2002; și Ghana, în anul 2010.

Din optimi s-au mai calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, alături de Maroc, și: Olanda, Argentina, Franța, Anglia, Croația și Brazilia.

Marocul a eliminat Spania si a intrat in istoria Cupei Mondiale. E a patra oara cand se realizeaza o astfel de performanta
Spania, eliminata de Maroc la Cupa Mondiala. In stanga, Achraf Hakimi Mouh, care a inscris golul la loviturile pentru departajare

Victoria Marocului împotriva Spaniei, decisă la loviturile pentru departajare

Prima repriză a meciului dintre naționala Marocului și cea a Spaniei la Cupa Mondială din Qatar a fost echilibrată. Jucătorii primei echipe, Hakimi, Mazraoui și Aguerd, au ratat ocazii. De cealaltă parte, spaniolul Gavi a nimerit bara transversală, după care s-a acordat ofsaid, iar Asensio a trimis mingea pe lângă, din marginea careului de șase metri.

Spania a jucat în ofensivă în cea de-a doua parte a meciului. Însă, șuturile lui Dani Olmo nu și-au atins ținta. Alvaro Morata, intrat în partea secundă a meciului, a șutat pe lângă poartă, în minutul 82, iar partida a intrat în prelungiri.

Ambele echipe au încercat să dea lovitura pe contraatac, în cea de-a doua parte a prelungirilor, dar victoria a fost decisă abia în urma loviturilor pentru departajare, marocanii intrând astfel în istorie.

Marocanii au dat primele două lovituri de la 11 metri. Spania a ratat de trei ori la rând la loviturile pentru departajare. Din formația Marocului, Benoun a ratat, iar Achraf Hakimi Mouh a înscris golul care le-a asigurat africanilor calificarea în sferturile de finală de la Cupa Mondială.

Urmăriți Impact.ro și pe