CFR Cluj – Pyunik Yerevan, turul 1 preliminar al Ligii Campionilor. Clujenii, eliminați după loviturile de departajare

Sorin Barbu 14.07.2022, 00:27

CFR Cluj – Pyunik Yerevan se înfruntă din nou în Europa în returul din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor. În prima partidă, desfășurată în Armenia, scorul a fost egal 0-0, dar echipa lui Dan Petrescu a ratat cinci ocazii de gol. Antrenorul campioanei României este foarte temător înaintea acestei confruntări și este convins că ardelenii vor avea o misiune dificilă. Partida este programată miercuri. pe stadionul din Gruia, de la ora 21.30 și va fi transmisă în România, în direct, de două posturi de televiziune.

CFR Cluj – Pyunik Yerevan, a doua bătălie pentru Europa

Update 13 iulie 2022: Partida disputată între CFR Cluj și Pyunik Yerevan s-a încheiat cu scorul 2-2 (3-4), după un meci intens pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca. În finalul primelor 90 de minute regulamentare, tabela de marcaj indica scorul 1-1. Marcatorii serii au fost Boateng în minutul 6 și Gajic, care a adus egalarea în minutul 89, dând emoții CFR-ului.

Ulterior, partida a fost decisă în urma prelungirilor. În minutul 94, Claudiu Petrila a restabilit scorul, marcând un gol în poarta adversarilor aducând scorul la 2-1. În minutul 108 al întâlnirii, portarul Bălgrădean a apărat o lovitură de penalty, păstrând avantajul clujenilor pe tabela de marcaj. Norocul nu le-a surâs însă, iar în minutul 119 Gajic marchează golul care egalează scorul. CFR Cluj și Pyunik Yerevan ajung astfel la loviturile de la 11 metri. Clujenii sunt eliminați de armenii de la Pyunik Yerevan, după loviturile de departajare, scorul final fiind 2-2 (3-4) după loviturile de la 11 metri.

Știre inițială

CFR Cluj – Pyunik Yerevan se înfruntă din nou turul 1 preliminar al Ligii Campionilor. În prima partidă, echipa lui Dan Petrescu a fost net superioară și a ratat cinci ocazii de gol. Tabela a arătat la final 0-0, iar antrenorul ardelenilor a recunoscut că se teme foarte tare de acest duel. Antrenorul care a adus în Gruia al cincilea titlu consecutiv este convins că adversarii nu au renunțat la gândul de calificare și și-a avertizat jucătorii.

„Ultima oară când am jucat cu o echipă din Armenia la Cluj, ei au venit cu 10 ore înaintea meciului, obosiți. Acum, cei de la Pyunik au venit cu charter. Stau la un hotel foarte bun din Cluj, au rezervat 41 de camere, toate single. Au condiții foarte bune! Am înțeles că au și o primă foarte mare.

Sunt conștient de importanța acestui meci. Fotbalul este imprevizibil. Nu mai contează nimic din ce a fost. Doar meciul următor contează, atât pentru club, cât și pentru antrenor”, a declarat Dan Petrescu la conferința de presă.

CFR Cluj are mare nevoie de un drum cât mai lung în Europa pentru a câștiga sume cât mai mari, în condițiile în care datoriile clubului sunt de 28 de milioane de euro. Campioana României va fi cap de serie până în turul trei preliminar al UEFA Champions League. O calificare în turul trei ar aduce siguranța prezenței în grupele Conference League, doar că obiectivul conducătorilor este mult mai optimist. Dacă trece de formația din Armenia, CFR Cluj o va înfrunta pe Dudelange, campioana din Luxemburg.

CFR Cluj - Pyunik Yerevan
Antrenament cu Dan Petrescu înaintea partidei CFR Cluj – Pyunik Yerevan

La ce oră începe și unde se transmite CFR Cluj – Pyunik Yerevan

Partida dintre CFR Cluj – Pyunik Yerevan va fi transmisă în România de două posturi tv: Prima Sport și Digi Sport. Meciul este programat miercuri, 13.07.2022, de la ora 21.30.

Echipe probabile:

CFR Cluj: Bălgrădean – Cr. Manea, Kolinger, A. Burcă, Camora – Boateng, Cvek – C. Deac, Mistrati, Ad. Păun – Debeljuh

Pyunik Erevan: Buhnev – Dașian, Bratkov, Gajici, Vakulenko, Juninho – Mladenovici, Cociuc, Andre Luiz, Juricici – Otubanjo.

Dan Petrescu are toate motivele să fie îngrijorat, CFR Cluj a pierdut Supercupa României, cu 2-1, după ce a condus în partida cu Sepsi.

SURSA FOTO: https://www.facebook.com/cfr1907 

 

Urmăriți Impact.ro și pe