INTERVIU

Marina Almășan a ajuns la capătul răbdării. Ce se întâmplă cu emisiunea ei de la TVR. ”Invitații nu vor să vină”. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 12.10.2021, 18:27
Marina Almășan a ajuns la capătul răbdării. Ce se întâmplă cu emisiunea ei de la TVR. ”Invitații nu vor să vină”. EXCLUSIV

Când spui Marina Almășan, gândul te duce, inevitabil, la TVR. Cu o activitate de peste trei decenii la postul public de televiziune, prezentatoarea unor emisiuni de succes a refuzat orice alte oferte de la concurență, pentru a rămâne fidelă primei sale iubiri. Odată cu grila de toamnă, Marina și-a reluat filmările la emisiunea pe care o prezintă.

Cum e să filmezi o emisiune în pandemie?

Suntem în telemuncă. Lucrăm de acasă, apoi o zi pe săptămână filmăm. Să zicem că e bine. Sunt o mie de restricții care ne încurcă însă să facem ceea ce vrem. Foarte mulți invitați se tem să vină, nu e o bucurie. Dar faptul că putem lucra de acasă ne dă liniște. ”Stăm cu inima cât un purice”

Ce se întâmplă cu emisiunea pe care Marina Almășan o avea la TVR
Marina Almășan

Cât durează o zi de filmări?

Suntem între o sută de oameni, eu și invitații fără mască, deci oarecum foarte expuși, stăm cu inima cât un purice. TVR nu-și permite să facă teste, o mai facem noi pe barba noastră. Sunt vremuri grele pentru toată lumea. Emisiunea trebuie să iasă de două ore. Cu repetiții cu tot, stăm cam șase ore…E cam mult. Eu am avut Covid în primăvară. Anticorpi mai am, mi-am făcut testul pentru anticorpi de două-trei ori și așa mi-a ieșit.

Ce ți-a lipsit cel mai mult în acea perioadă când ai avut Covid și cum ai trecut peste?

Eram conștientă că traversăm o etapă necesară, că nu va dura o veșnicie. Atunci am realizat pentru TVR un experiment inedit (alături de Iuliana Marciuc, Irina Păcurariu și Liana Stanciu): o emisiune transmisă de acasă : #deacasăîmpreună. În plus, mi-a fost greu să nu-mi pot vedea părinții. În rest, nu mi-a lipsit nimic. Îmi place să cred că un om deștept nu se plictisește.

Erai o fană a excursiilor peste hotare…

Nu am mai fost plecată de când cu pandemia. Cam în două săptămâni, îmi iese o carte de eseuri. Cu zâmbetul pe muze, despre părerile mele despre ce se întâmplă în jurul nostru, despre Covid, bărbați, femei. Am avut timp vara asta să scriu, dacă nu am mai plecat. Aștept să se liniștească lucrurile, apoi îmi voi lansa cartea, nu vreau o lansare on-line.

Este Marina Almășan o mamă și o femeie de zece?

Mi-am dorit foarte mult copiii (n.r. o fată și un băiat) și, chiar dacă meseria mi-a confiscat multe din momentele pe care aș fi vrt să le petrec lângă ei, țin să cred că am reușit să fiu o mamă bună, implicată, poate uneori puțin cam severă. Îmi place să cred că sunt un om corect și drept, și sar mereu în ajutorul celor din jur. Sunt o persoană activă, cu un spirit justițiar pronunțat și o gură… cam mare.

Singură în casă, doar cu partenerul

Ce mai face Victoraș?

“Victoraș” este acum un “Victor”, în toată puterea cuvântului. Nu mai are nevoie de mama lui, pentru a înțelege lumea în care trăiește. E pe cont propriu, are serviciu în IT, acolo sunt cele mai mari salarii și s-a mutat cu iubita.

Ați rămas să locuiți singură?

Și da, și nu. Sunt cu Georgică (n.r. omul de afaceri George Cornu, cu care are o relație după divorțul de Victor Socaciu, tatăl fiului său) acum, facem naveta, ușor nu e..și cu pandemia asta..

Urmăriți Impact.ro și pe