EXCLUSIV

Marian Nistor nu își încalcă tradiția nici în pandemie. Ce vrea să facă artistul neapărat: ”Indiferent că e război, asta fac de atâția ani” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 04.10.2021, 19:40
Marian Nistor nu își încalcă tradiția nici în pandemie. Ce vrea să facă artistul neapărat: ”Indiferent că e război, asta fac de atâția ani”  EXCLUSIV

Marian Nistor a constituit mereu o apariție insolită în muzica ușoară românească. Fondatorul, solistul și conducătorul trupei Savoy a împlinit marți 78 de ani și a sărbătorit așa cum spune el, o face de circa șase decenii.

”Indiferent de epoca pe care o trăiesc, că e liniște și pace, că e război sau că e pandemie, nici nu mai contează! Eu sărbătoresc această zi în același mod. A devenit pentru mine, cel puțin, un fel de tradiție, fiindcă cred că sunt vreo șase decenii de când aplic aceeași rețetă!”, a declarat Marian Nistor pentru impact.ro.

Evită petrecerile gălăgioase

El spune că orice ar crede lumea despre el și tabieturile sale nu preferă serbările gălăgioase: ”E vorba doar despre o petrecere mai degrabă restrânsă, în familie și cu câțiva amici. Nu fac de ziua mea nici botez, nici nuntă, cum se mai spune, nici altceva. Încercăm doar să petrecem câteva ore plăcute împreună, mâncând și ascultând muzică pe gustul nostru!”.

A făcut piața, personal

Marian Nistor rămâne destul de misterios asupra invitaților de ziua sa sau a mâncărurilor alese ce urmează a fi servite cu acest prilej, deși dă asigurări că și ”în această dimineață, chiar de ziua sa, a ieșit în lume, preferând să facă piața personal”.

Cât privește melodiile alese pentru audiție, ele sunt extrem de diferite, cu o mențiune. Păstrează pentru final cel puțin una sau două melodii de-ale sale, din repertoriul trupei Savoy. ”Melodiile noastre, ale celor de la Savoy, le păstrăm la final. La fel cum se obișnuiește la o masă aparte. Partea cea mai grozavă se servește întotdeauna la final,  pour la bonne bouche ”, adaugă același Marian Nistor.

Marian Nistor si Doina
Marian Nistor si Dorina

”Nu renunțăm la ea”

Și mai este un amănunt care nu va lipsi de la aniversarea sa: celebra bentiță ce l-a însoțit în ultimele decenii la fiecare apariție scenică. ”Știți foarte bine că eu și bentița ne identificăm.

De asemenea, și soția mea poartă același tip de bentiță. Am făcut și vom continua să o facem și de azi înainte. Nu văd niciun motiv pentru care aș renunța la ea, după ce am fost împreună mai peste tot”. comentează el pe tema bentiței sale celebre.

A lansat și o carte de versuri

Marian Nistor mai spune și că inspirația nu l-a părăsit deloc, în ciuda trecerii anilor, unul după altul: ”Am lansat în ultima vreme trei albume de muzică și o carte de versuri.

Pe un al patrulea îl am în pregătire. Pandemia asta a adus și lucruri bune, nu doar nenorociri. Am de gând să continui să fac și pe mai departe asta, atâta timp cât voi putea”. Apoi, adaugă că are și un al doilea motiv de bucurie, pe lângă aniversarea sa. Și anume, faptul că în 2021 se împlinesc 55 de ani de când a lansat trupa Savoy.

Marian Nistor și soția sa, Dorina, s-au cunoscut în 1986 și în ciuda diferenței de vârstă de aproape două decenii între ei, au decis că merită să facă multe eforturi pentru a fi împreună. Marian Nistor și Dorina au cântat împreună în trupa Savoy și continuă și azi să aibă foarte multe lucruri și hobbyuri în comun.