Marele maestrul rus al șahului, Anatoly Karpov, internat în spital. Apropiatul lui Putin, victima unor incidente bizare

Mihnea Tălău 01.11.2022, 08:10
Marele maestrul rus al șahului, Anatoly Karpov, internat în spital. Apropiatul lui Putin, victima unor incidente bizare

Fostul campion mondial la șah Anatoli Karpov, în vârstă de 71 de ani, se află în comă indusă după un incident despre care există mai multe versiuni. Potrivit fiicei sale Sofia, marele maestru a fost găsit inconștient la domiciliul său după ce a suferit un accident casnic .

Starea lui Karpov este „rezultatul unei căderi”

Cu toate acestea, potrivit omului de afaceri Andrey Kovalev, Karpov ar fi fost găsit inconștient în apropierea Dumei de Stat, a parlamentului rus, iar „căderea” a fost de fapt un atac al unor persoane necunoscute, după cum a scris el pe canalul său Telegram.

O a treia versiune care circulă prin mass-media și rețelele sociale ruse indică faptul că campionul s-a îmbătat în apropierea parlamentului și a suferit accidentul în stare de ebrietate . Karpov, în ciuda poziției sale politice – este deputat al Rusiei Unite , partidul lui Vladimir Putin – călătorește întotdeauna fără escortă, scrie Marca.

Fiica lui a negat versiunea atacului, iar soția sa, Natalya Bulanova, a declarat chiar pentru sports.ru că: „aceasta este o știre inventată, nu știu de unde a venit. Sunt doar uimit! Nu a fost niciun atac, nimic de genul ăsta, o prostie totală. El este acasă și totul este bine .” starea lui Karpov este „rezultatul unei căderi” și într-o stare stabilă.

Potrivit Federației Ruse de Șah, starea lui Karpov este „rezultatul unei căderi”.

Șahistul, un apropiat al lui Putin, sancționat de UE

Karpov a fost campion mondial între 1975 și 1985 , când a fost învins de colegul rus Garry Kasparov, iar în prezent este deputat al Dumei , camera inferioară a Parlamentului Rusiei, pentru Rusia Unită, partidul lui Vladimir Putin . El se numără printre deputații ruși sancționați de Uniunea Europeană pentru presupusul său sprijin pentru invadarea Ucrainei. Unele surse ruse au sugerat că elementele pro-ucrainene au fost autorii atacului. Cu toate acestea, în urmă cu câteva luni, într-o controversă publică cu Georges Bertola, directorul revistei Europe Echecqs, acesta a negat că a votat în favoarea războiului, așa cum s-a afirmat, și a amintit statutul de cetățean de onoare al Ucrainei, pentru munca sa după accidentul nuclear de la Cernobîl.

Karpov se află în prezent în secția de terapie intensivă a secției de neurologie a spitalului Sklifosovski din Moscova , unul dintre cele mai prestigioase centre medicale din capitala Rusiei. Președintele FIDE , Arkadi Dvorkovich, a declarat la Championat că fostul campion „este stabil” , conform informațiilor sale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...