„Există o singură soluție pentru a opri ororile lui Vladimir Putin”. Mesajul unui fost campion mondial care îl cunoaște pe liderul de la Kremlin

Sorin Barbu 08.03.2022, 13:00
„Există o singură soluție pentru a opri ororile lui Vladimir Putin”. Mesajul unui fost campion mondial care îl cunoaște pe liderul de la Kremlin

Garry Kasparov, fostul campion mondial de șah, a ieșit din nou la atac. Nu a folosit deschiderea cu care își încurca adversarii, mai ales când juca cu piesele albe, ci l-a criticat pe Vladimir Putin. I-a îndemnat pe aliații din NATO să ia măsuri mai dure împotriva Rusiei și a liderului de la Kremlin. Doar așa poate fi oprită ofensiva din Ucraina.

Garry Kasparov știe cum poate fi oprit Vladimir Putin

Garry Kasparov s-a născut la Baku, capitala statului Azerbaidjan, fost oraș din Uniunea Sovietică. A câștigat la 13 ani titlul național destinat juniorilor, iar la 17 ani a cucerit titlul mondial la tineret. În anul 1985 a devenit campion mondial la seniori, iar rivalitatea cu Anatoli Karpov a creat una dintre cele mai frumoase povești din istoria acestui sport.

Garry Kasparov a acordat un interviu pentru „Vox News” în care le-a transmis conducătorilor americani și europeni că Vladimir Putin poate fi oprit doar prin forță. Și a îndemnat la o ripostă dură și imediată, în timp ce armata Rusiei se află în Ucraina.

„Putem spune că s-a terminat cu Putin, doar dacă pierde războiul, pentru că astfel nu va mai rămâne la putere. Va fi o înfrângere militară, un eșec politic, iar aceste lucruri, combinate cu blocajul financiar, economic tehnologic, vor duce la revolte în Rusia, pentru că Putin nu are bani suficienți pentru a plăti armata și poliția pentru propaganda sa.

De aceea, înfrângerea lui Putin în Ucraina este este singura soluție de a salva lumea de la ororile care ar urma. Nu e un joc de șah, aici pierzi sau câștigi. Nu există remiză.”, a declarat Garry Kasparov, pentru Fox News.

https://www.youtube.com/watch?v=KSN2TBfq9VU&ab_channel=FoxNews

Garry Kasparov s-a retras în anul 2005 și a plecat la New York. Din Statele Unite ale Americii a criticat foarte des politica agresivă a Rusiei și a fost un adversar înverșunat al președintelui Putin.

Cea mai mare slăbiciune a lui Vladimir Putin
Marele maestru al șahului mondial, Garry Kasparov

A scris chiar o carte în care a dezvăluit că lovitura care l-ar face cel mai mult să sufere pe liderul de la Kremlin ar fi să-i fie blocate conturile pe care le are în băncile din afara Federației Ruse.

Au trecut 13 zile de când armata Federației Ruse a atacat Ucraina din ordinul președintelui Vladimir Putin. Mor sute de oamenii în fiecare zi, iar potrivit cifrelor oficiale peste un milion și jumătate de ucraineni și-au părăsit țara din cauza războiului.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe