EXCLUSIV

Marea dezamăgire a Vioricăi Vodă, la 9 luni de la scandalul provocat la Premiile Gopo: „Cele mai periculoase sunt femeile, ipocrite până în măduva oaselor”. Cum luptă împotriva bullying-ului. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 27.01.2023, 19:59
Marea dezamăgire a Vioricăi Vodă, la 9 luni de la scandalul provocat la Premiile Gopo: „Cele mai periculoase sunt femeile, ipocrite până în măduva oaselor”. Cum luptă împotriva bullying-ului. EXCLUSIV

Viorica Vodă, actrița care a avut curajul să vorbească despre hărțuirea sexuală din domeniul cinematografiei, anul trecut, la Gala Premiilor Gopo, va juca într-un nou film, despre care însă nu ne poate oferi acum prea multe amănunte, dat fiind contractul de confidențialitate încheiat. Totodată, ea s-a mai ocupat, în această perioadă, și de evitarea bullying-ului în școli. Viorica Vodă mai spune, în interviul exclusiv pentru Impact.ro, că a refuzat orice apariție tv, întrucât o vreme s-a simțit manipulată.

”Cele mai periculoase sunt femeile, ipocrite până în măduva oaselor”

Actrița Viorica Vodă a avut serios de tras, după ce a răbufnit și a avut curajul să dezvăluie, pe scenă, cu ocazia Premiilor Gopo, un lucru grav, și anume că în domeniu se practică hărțuirea sexuală și agresiunile.

Potrivit mărturisirilor făcute în exclusivitate pentru Impact.ro, declarațiile au costat-o siguranța și a avut nevoie de ceva timp pentru ca lucrurile să se liniștească, oarecum. Din acest motiv, ea a refuzat să mai dea curs oricărei invitații tv.

„Pe mine, lucrurile spuse m-au costat siguranța. Cele mai periculoase sunt femeile, ipocrite până în măduva oaselor. Lipsite de solidaritate, pentru că sunt conștiente că destinul lor depinde de parteneri, sunt multe schilodite, care fără bărbați nu ar mișca nicio piatră. Am lăsat să se așeze apele, pentru că au fost tot felul de repercusiuni. M-am axat pe educație, lucrez cu copiii.

Am un scurt metraj, ”Mama mea nu trebuie să știe”, cu care am și fost la un festival în Italia. Și am și luat un premiu, premii ce înseamnă pentru noi validarea unei munci. A fost practic o reconectare la viața profesională.

Nu am mai acceptat nicio apariție tv, pentru că mi-am dat seama că sunt niște capcane foarte mari. Oamenii nu au intenția de a te proteja. M-au manipulat niște producători în mod mizerabil. Și m-am retras. M-am axat pe lucrurile care mă reprezintă, iar copiii m-au interesat dintotdeauna”, ne-a mai spus aceasta.

viorica voda2
Viorica Voda

S-a întors la film

Actrița nu ne-a ascuns faptul că a fost ocupată și cu filmările, pentru o nouă producție, despre care momentan nu poate vorbi, dat fiind contractul de confidențialitate semnat: „Filmez. Dar trebuie să păstrez niște clauze de confidențialitate.

Sunt în discuții, negocieri. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru oamenii buni și deștepți, care au înțeles să lase să decanteze lucrurile. O să ne reinventăm și o să ne exprimăm în toate felurile.

Trebuie să ne exprimăm într-un mod cât mai inteligent, să nu ne lăsăm pradă. Pe diploma de licență, eu sunt specializată în teatru de copii. Că filmul m-a ales, e altceva”, a adăugat artista, pentru Impact.ro.

Citește și Viorica Vodă, după declaraţiile de hărţuire: „Nu regret nimic din cele spuse! Breasla actorilor nu e una unită și știam asta” INTERVIU EXCLUSIV!

„Am asistat la scene de bullying greu de imaginat”

Viorica Vodă se ocupă, totodată, și de diminuarea fenomenului de bullying în școli. Și, ne spune aceasta, le-a vorbit copiilor chiar de la clasa pregătitoare, unde învață fiul său: „Copiii trebuie învățați să trăiască în această societate. Am băiețelul în clasa pregătitoare și am predat acum la școală la ei.

La prima oră pe care am avut-o, am asistat la scene de bullying greu de imaginat. Trebuie implementate programe concrete de prevenție a acestui fenomen, să-i pregătești să gestioneze situația în societatea în care trăiesc. Există multă ură între ei. De acel copil bullying nu se îngrijește părintele, preocupat să facă bani, în loc să-l canalizeze, să-l ducă la activități.

Agresivitatea sub orice formă nu e constructivă. Sunt cadru didactic autorizat, cu licență la stat. Eu am fost crescută, educată, într-un alt sistem, crescută cu niște principii. În comunism, era un soi de autoritate față de profesori, nu îndrăzneai să vorbești urât. Era ordine și disciplină. S-au degradat niște lucruri care țin de acest aspect. Lipsa de educație naște răutate”.

Citește și Prin ce a trecut actrița Viorica Vodă după dezvăluirile publice despre hărțuire și agresiuni între actori. „Mi-am învățat fiica să înregistreze, să aibă dovezi”!

Urmăriți Impact.ro și pe