Mare Britanie rămâne pe lista roșie. O singură țară din Europa mai e pe lista galbenă

Nicu Stan, Anca Lupescu 25.06.2021, 13:39
Mare Britanie rămâne pe lista roșie. O singură țară din Europa mai e pe lista galbenă

Mare Britanie rămâne pe lista roșie. O singură țară din Europa mai e pe lista galbenă. Care este aceasta, aflați din articolul de mai jos.

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. O țară cu mulți români, pe lista roșie

Mare Britanie rămâne pe lista roșie a țărilor cu risc epdemiologic ridicat. O singură țară din Europa mai e pe lista galbenă și este vorba despre Georgia. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat astăzi lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, criteriul fiind rata de incidenţă cumulată a cazurilor de coronavirus.

Astfel, Marea Britanie rămâne pe lista roșie, alături de alte 22 de state, din cauza variantei Delta a coronavirusului, varianta indiană a coronavirusului. Delta a provocat un val devastator de îmbolnăviri şi este cea mai infecțioasă tulpină descoperită până acum. De asemenea, Grecia, Italia, Spania, destinații preferate de vacanță ale românilor, rămân pe lista verde.

Georgia, singura tara din Europa pe lista galbena
Georgia, singura tara din Europa pe lista galbena

Angela Merkel, apel către UE

Cei vaccinați împotriva coronavirus nu trebuie să stea în carantină 14 zile dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie, însă – spre deosebire de lista galbenă – cei care vin din țări de pe lista roșie nu sunt scutiți de carantină dacă prezintă un test PCR negativ. Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document.

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au cerut joi celorlalţi lideri europeni reuniţi la Bruxelles la Consiliul European o abordare comună şi mai fermă în ceea ce privește călătoriile din ţările din afara blocului comunitar pentru a combate varianta Delta a coronavirusului, varianta indiană, cum este cazul celor din Marea Britanie, ţară în care această variantă este preponderentă.

Țările de pe lista roșie se află:

Seychelles, Uruguay, Mongolia, Columbia, Maldive, Bahrain, Namibia, Argentina, Suriname, Kuweit, Oman, Saint Kitts si Nevis, Brazilia, Paraguay, Costa Rica, Chile, Trinidad si Tobago, Botswana, Bolivia, Africa de Sud, Marea Britanie, Nepal și India.

Țările de pe lista galbenă sunt incluse:

Emiratele Arabe Unite, Panama, Malaysia, Georgia, Tunisia, Sint Maarten, Guyana, Cuba, Capul Verde, Irak, Insulele Virgine Britanice, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Sri Lanka, Zambia.

Țările care nu se regăsesc pe lista roșie sau galbenă sunt automat pe lista verde. Țara noastră a adoptart această clasificare pe data de 11 mai, lista fiind difrenţiată pe coduriroșu, galben și verde.

Urmăriți Impact.ro și pe