Mare atenție dacă ai aceste două bancnote în portofel. Urmează să fie scoase din circulație

Badea Violeta 27.01.2023, 18:48
Mare atenție dacă ai aceste două bancnote în portofel. Urmează să fie scoase din circulație

Anunț important pentru cei care au aceste două bacnote în portofel. Acestea vor fi scoase din circulație, după ce s-a constatat că sunt simplu de falsificat de către infractorii specializaţi în astfel de operaţiuni. Iată care sunt cele două bacnote. Mulți români le au acasă!

Două bancnote vor fi scoase din circulație

La data de 1 ianuarie 2002, bacnotele euro au intrat în circulație și sunt utilizate în toate țările din Uniunea Europeană. Însă, pentru a împiedica infracțiunile, Banca Centrală Europeană a emis până în zilele noastre mai multe serii.

În anul 2002 a fost emisă prima bancnotă cea original. Ulterior, în anul 2012, a apărut cea de-a doua serie de bancnote. Totuși, doar un număr de șapte bancnote din 2012 mai sunt emise în zilele noastre, spre deosebire de opt bancnote din prima serie.

În urma unor investigații, autoritățile au aflat că infractorii utilizau aceste două bancnote pentru a desfășura operațiuni ilegale, precum spălarea de bani sau finanțarea terorismului internațional.

În prezent, bancnota de 500 de euro este folosită de 337 de milioane de persoane, însă există anumite semne de întrebare cu privire la scopurile în care este utilizată, se precizează într-un raport Europol. Astfel, aceasta ar putea să fie modificată în viitor.

Amintim că bacnota de 500 de euro a fost scoasă din circulație pe data de 4 mai 2016. Însă, aceasta continuă să fie utilizată în Deutsche Bundesbank din Germania și Oesterreichische Nationalbank din Austria.

Citește și Se schimbă banii din 2024. Au apărut deja primele imagini, cum vor arăta celebrele bancnote!

Bacnota de 500 de euro
Bacnota de 500 de euro

Care este cea de-a doua bacnotă care ar putea fi scoasă din circulație?

Nu doar bancnota de 500 de euro ar putea fi modificată sau scoasă din circulație, ci și cea de 200 de euro. Atunci când nu va mai exista, bancnota de 500 de euro va lăsa definitiv locul de frunte în topul celor mai valoroase bancnote din lume celor trei mari „rivali” ai săi.

Este vorba despre francul elvețian de 1.000 de euro (aproximativ 960 de euro), bancnota de 10.000 de dolari din Singapore (aproape 7.000 de euro) și cea de 10.000 de ringgit din Brunei, care valorează, de asemenea, aproximativ 7.000 de euro.

Anul viitor va fi lansată o procedură europeană care va duce la emiterea unei noi serii de bancnote euro în câțiva ani. Este de așteptat ca noile bancnote euro să fie mult mai durabile decât cele din a doua serie.

Citește și Moneda veche care te poate îmbogăți înainte de Sărbători. Se vinde la un preț uriaș, sigur o găsești prin sertarele bunicii!

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...