Se schimbă banii din 2024. Au apărut deja primele imagini, cum vor arăta celebrele bancnote

Badea Violeta 20.12.2022, 17:56
Se schimbă banii din 2024. Au apărut deja primele imagini, cum vor arăta celebrele bancnote

E oficial! Începând din anul 2024, bacnotele vor avea un alt design. Acestea vor fi puse în circulație treptat, pe măsură ce vechile bacnote se vor uza și astfel vor fi retrase. Iată primele imagini cu celebrele bacnote!

Bacnotele se schimbă din 2024

Banca Angliei a dezvăluit, de curând, modelele unor bancnote cu chipul Regelui Charlesal III-lea, urmând ca acestea să intre în circulație până la jumătatea anului 2024. Portretul suveranului va apărea pe bancnotele deja existente de 5, 10, 20 și 50 de lire sterline.

Acestea vor avea chipul lui Charles al III-lea pe față și în fereastra de siguranță transparentă. Bancnotele din polimer cu Regina Elisabeta a-II-a vor fi acceptate în continuare în magazine și după ce noii bani vor începe să circule.

Regina Elisabeta a-II-a a fost primul și singurul monarh care a apărut pe bancnotele în circulație ale Băncii Angliei, începând cu anul 1960. Bancnotele emise de băncile scoțiene și nord-irlandeze nu o înfățișează pe suverană.

În prezent, în circulație se află circa 4,5 miliarde de bancnote individuale ale Băncii Angliei, în valoare de aproximativ 80 de miliarde de lire sterline.

Banca Angliei a precizat că, în urma îndrumărilor primite de la Casa Regală, noile bancnote vor fi tipărite doar pentru a înlocui bancnotele uzate sau pentru a satisface o cerere crescută, pentru a minimiza impactul financiar și de mediu al schimbării.

Citește și Momentul în care regele Charles este atacat de un cetățean, pe stradă. Cine era, de fapt, bărbatul!

Bacnota cu chipul Regelui Charles al III-lea
Bacnota cu chipul Regelui Charles al III-lea

Monedele de 50 de pence cu imaginea Regelui Charles al III-lea au intrat deja în circulație

Monedele de 50 de pence cu chipul noului monarh au intrat deja în circulație prin intermediul oficiilor poștale din Marea Britanie. Se estimează că 4,9 milioane de monede noi sunt distribuite la oficiile poștale, aproximativ jumătate din numărul total destinat punerii în circulație, pentru a fi date în rest clienților.

Precizăm că portretul Reginei Elisabeta a II-a apare pe fiecare dintre cele 29 de miliarde de monede aflate în prezent în circulație în Regatul Unit, dar și pe monede din Australia, Noua Zeelandă și Canada.

Citește și Coroana Sfântul Edward va fi modificată înainte de încoronarea regelui Charles. Istoria fascinantă a simbolului monarhiei britanice!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...