Marcel Ciolacu lovește „dreapta” în plin. „M-am săturat să vină tot felul de tiriflici la discuțiile coaliției”

Mihnea Tălău 20.06.2022, 10:47
Marcel Ciolacu lovește „dreapta” în plin. „M-am săturat să vină tot felul de tiriflici la discuțiile coaliției”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a răbufnit, luni la adresa premierului Nicolae Ciucă și PNL-ului, după ce în coaliție măsurile economice propuse de social-democrați și modul în care se dorește schimbarea Codului Fiscal nu sunt luate în calcul de către liberali. El a tunat că „eu nu sunt pompier de serviciu. Eu vreau o coaliție responsabilă”.

Ciolacu, atac la baionetă la adresa dreptei

Deși nu a folosit nume el a dat de înțeles că cei care nu susțin măsurile PSD sunt niște „tiriflici” care strică discuțiile din coaliție cu cota lor unică.

„Vrem să generăm un sistem normal, o societate normală sau vrem să continuăm să trăim cu bule papale și cu avantaje obținute doar de anumiți oameni sau prin presiuni asupra unor oameni politici.

Am rezolvat și cu pensiile speciale în 30 de zile, Este evident faptul că trebuie să aplicăm un impozit progresiv pentru aceste venituri și să încheiem o dată pentru totdeauna această discuție în România.

M-am săturat ca la fiecare discuție așezată să apară tot felul de tiriflici care să ne spună cât de luminos conturează ei viitorul României, după ce au distrus această țară. Apar tot felul de oameni care ne spun ce minunată este cota unică, dar în prezent noi nu mai avem cotă unică, avem tot felul de excepții.

Eu vreau să intervenim pentru că nu se poate ca în anumite zone, cum este piața carburanților, să lăsăm specula la liber”, a afirmat Ciolacu.

Masuri de sprijin pentru populatie plata ratelor la banci, amanata pentru 9 luni 1
Coalitia de guvernare

Nu se poate vorbi despre o rupere a actualei coaliții

Președintele PSD a subliniat că partidul său și-a asumat intrarea la guvernare într-un moment foarte dificil, dar este convins că actuala coaliție va supraviețui.

„PSD a decis acum aproximativ șase luni să intre într-o coaliție împreună cu PNL, UDMR și cu minoritățile într-un moment dificil”, a declarat șeful PSD.

Ciolacu este însă de părere că în pofida faptului că între PSD și PNL sunt disensiuni majore privind modificările la Codul Fiscal, este ferm convins că nu se poate vorbi despre o rupere a actualei coaliții.

Urmăriți Impact.ro și pe