Marcel Ciolacu, nemulţumit de preţul benzinei şi motorinei din România. „Cei de la Consiliul Concurenţei ce fac?”

Badea Violeta 14.06.2022, 18:11
Marcel Ciolacu, nemulţumit de preţul benzinei şi motorinei din România. „Cei de la Consiliul Concurenţei ce fac?”

Prețul benzinei și al motorinei a explodat în România. Revoltați de aceste scumpiri, mai mulţi şoferi din țară au găsit metode inedite de protest. Cei mai mulți dintre ei au îngreunat intenționat traficul la benzinării, alimentând cu doar câteva sute de mililitri. Nemulțumit de noile tarife la carburanți este și Marcel Ciolacu. Președintele PSD a găsit și vinovații pentru situația de la pompe.

Marcel Ciolacu, atac dur la adresa Consiliului Concurenței

Carburanţii continuă să se scumpească, cu toate că nemulțumirile curg din toate direcțiile. Marcel Ciolacu se arată surprins de ceea ce vede la pompe, în condițiile în care tariful la petrol este apropiat de cel de acum un an, în schimb benzina și motorina ating maxime istorice în țara noastră.

De vină pentru această situație dezastruoasă este Consiliul Concurenței, anunță președintele PSD. Potrivit acestuia, reprezentanții Consiliului ar trebui să demisioneze, fiindcă anchetele durează prea mult.

„Nu nu am fost mare adept al scăderii TVA la carburant. Aţi văzut ce s-a întâmplat în Germania, unde a scăzut TVA şi carburantul s-a scumpit. Am venit cu o măsură cu 0,5 bani din acciză doar pentru transportatori, pentru cei care fac transport de persoane şi pentru distribuitori, încercând să venim pe o zonă punctuală a economiei”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Ce mă mir eu este altceva: 120 de dolari pe baril era şi acum un an sau doi şi aveam la pompă preţul de 7,8 lei pe litru. Acum este tot 120 de dolari barilul, iar preţul este peste 9 lei. Eu vreau să vă întreb şi pe dumneavoastră şi pe cei de la Consiliul Concurenţei ce fac? Nu mai bine cei de la Consiliul Concurenţei îşi dau demisia şi lasă pe unii să poată face nişte anchete în timp real şi să ajute?”, a mai adăugat acesta.

Scandal in coalitie pe tema impozitului progresiv
Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos/ George Calin

Marcel Ciolacu anunță că Guvernul va lua atitudine

Președintele PSD anunță că, săptămâna viitoare, Guvernul va adopta o ordonanţă legată de tarifele speculative, astfel încât să poată acționa legal. Marcel Ciolacu acuză Consiliul Concurenţei că anchetele lor se desfășoară într-un mod foarte greoi.

„Ce am stabilit în coaliţie e că săptămâna viitoare, cred, se va da acea ordonanţă cu antispecula, astfel încât Guvernul să aibă nişte instrumente clare, şi am văzut şi în Germania că au aceeaşi abordare după ce s-au păcălit, deducând TVA dar combustibilul scumpindu-se în continuare.

Vedem, ca să nu aşteptăm 5 ani o anchetă a Consiliului Concurenţei. Este vorba de un preţ speculativ. Guvernul trebuie să aibă instrumente, de săptămâna viitoare Guvernul va avea aceste instrumente şi pe urmă vedem efectul”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

Urmăriți Impact.ro și pe