Marcel Ciolacu, despre propunerea privind salariul minim european. „Un beneficiu în special pentru salariații din mediul privat”

Badea Violeta 17.06.2022, 16:37
Marcel Ciolacu, despre propunerea privind salariul minim european. „Un beneficiu în special pentru salariații din mediul privat”

Marcel Ciolacu a aplaudat vineri, 17 iunie, faptul că miniștrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord asupra propunerii de Directivă privind instituirea salariului minim european. Președintele PSD a explicat, prin intermediul unei postări pe Facebook, de ce decizia acestora este una favorabilă!

Marcel Ciolacu aplaudă propunerea miniștrilor Muncii din UE

Marcel Ciolacu a transmis, prin intermediul unei postări pe Facebook, că salută faptul că miniştrii Muncii din UE s-au pus de acord asupra propunerii de Directivă privind instituirea salariului minim european.

„Salut faptul că miniștrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord asupra propunerii de Directivă privind instituirea salariului minim european.

Este un proiect pe care PSD l-a susținut constant în ultimii ani, iar toate inițiativele noastre de creștere a salariului minim din România au avut în vedere inclusiv încadrarea în acest traseu european.”, a scris președintele PSD.

Marcel Ciolacu, noi informatii despre taxarea romanilor
Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos/ George Calin

De ce ar fi benefică adoptarea unui salariu minim în Europa

Marcel Ciolacu este de părere ca această măsură ar fi extrem de benefică pentru salariații din mediul privat românesc. De asemenea, aceasta a precizat că salariul minim european poate însemna și un mecanism predictibil pentru mediul de afaceri.

„Sunt convins că adoptarea unui salariu minim la nivelul întregului continent reprezintă un beneficiu în special pentru salariații din mediul privat românesc.

Avem aproximativ 1,6 milioane de angajați cu acest nivel de salarizare în România, ale căror câștiguri trebuie să se alinieze în viitor cu cele ale muncitorilor din Spania, Italia sau Franța.

Salariul minim european poate însemna și un mecanism predictibil pentru mediul de afaceri. Este un instrument care va oferi mai multă echitate socială și va proteja mai bine interesele a milioane de salariați”, a mai scris Marcel Ciolacu, pe facebook.

Marius Budăi, despre propunerea privind salariul minim european

La rândul său, ministrul muncii din România, Marius Budăi, a declarat că oficialii țării noastre au nevoie de un astfel de instrument pentru a putea lupta împotriva sărăciei în muncă.

 „Personal cred că unul din rolurile noastre principale este acela de a lupta împotriva sărăciei în muncă. Atunci când vorbim de dezvoltare incluzivă la nivelul Uniunii Europene este clar că avem nevoie de un astfel de instrument. Oamenii sunt întotdeauna pe primul loc!”, a spus Marius Budăi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...