„Mâncarea săracului” din Ardeal a ajuns să coste 20 de lei. „Ultima dată era 2 RON”

Badea Violeta, Diana Dumitrache 28.02.2023, 11:00
„Mâncarea săracului” din Ardeal a ajuns să coste 20 de lei. „Ultima dată era 2 RON”

Scumpirile din ultima vreme îi fac pe români să cumpere mai puţine alimente şi să caute promoţiile din supermarketuri. Situaţia este una îngrijorătoare şi acest lucru îl vedem cu toţii. Avem creşteri până și la produsele pe care cândva și le permitea oricine. Spre exemplu, „mâncarea săracului” din Ardeal a ajuns să coste 20 de lei. Ultima dată, aceasta era 2 RON!

„Mâncarea săracului”, un lux pentru români. O porție a ajuns să coste 20 de lei

„Mâncarea săracului”, așa cum se mai numește pita cu unsoare și ceapă, nu mai este la îndemâna oricui. Inflația din 2022 – 2023 a făcut ca prețul acesteia să crească până la 20 de lei.

Ceea ce este enorm, dacă ne gândim că, la un moment dat, celebra pită cu unsoare și ceapă, lansată după Revoluție, costa doar 2 RON. De curând, un turist a dezvăluit noul tarif al preparatului, pe o rețea socială.

„Inflația în România. Când am fost ultima dată era 2 RON porția. Acum e aproape 20. Pentru cunoscători!”, a spus un clujean, potrivit publicației locale Știri de Cluj.

Trebuie să amintim că, în trecut, pita cu unsoare și ceapă era mâncarea preferată a studenţilor, asta datorită gustului extrem de delicios al acesteia și datorită faptului că era foarte ieftină. În urmă cu doar doi ani de zile, o felie costa doar doi lei la cantină. Acum, însă, tariful este de 10 ori mai mare.

Citește și Produsele care dispar definitiv din supermarketuri. Motivul pentru care nu se vor mai produce!

Pita cu unsoare si ceapa a ajuns sa coste 20 de lei
Pita cu unsoare si ceapa a ajuns sa coste 20 de lei

Cât a ajuns să coste untura de porc

Untura de porc a devenit, de asemenea, un lux pentru români. De cele mai multe ori, aceasta este utilizată de gospodine în locul uleiului de floarea soarelui.

Din păcate însă, și acest produs a suferit din cauza inflației din ultimii doi ani. Conform site-urilor de profil, un singur kilogram de slănină se vinde la un preț cuprins între 25 și 30 de lei. În schimb, proaspătă, aceasta poate costa chiar și 40 de lei.

Citește și Alimente pe care să le ai în caz de cutremur. Lista completă cu produsele pe care să le pui în rucsacul de urgență!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...