Detoxifiere cu sare amară – cum să urmezi o astfel de cură pentru rezultate cât mai bune

Emanuela Pană, Gabriel Peneș 28.03.2021, 10:38

Detoxifierea cu sare amară este una dintre cele mai sănătoase, mai scurte și mai ieftine diete, astfel că în doar două zile te vei simți diferit, iar corpul tău va arăta mai suplu. Mare grijă, totuși, la regulile acestei cure, pentru că trebuie respectate îndeaproape. Mai multe detalii, în continuare.

Detoxifiere cu sare amară

Sarea amară, cunoscută și sub numele de Epsom sau sulfat de magneziu, este un compus mineral pur de magneziu și sulfat, utilizat frecvent de către medici. Magneziul are un rol esențial în organismul nostru, fiind responsabil de buna funcționare a sistemului nervos și a mușchilor, în vreme ce sulfatul ajută la absorbția nutrienților, la eliminarea toxinelor, dar și la ameliorarea durerilor de cap.

Din păcate, beneficiile surprinzătoare ale sării amare nu sunt atât de cunoscute, fapt pentru care vă propunem să parcurgeți acest material. Sarea amară este bună atât pentru interiorul, cât și pentru exteriorul corpului nostru, fiind un remediu natural împotriva multor afecțiuni. Totuși, întrebuințările ei nu se opresc aici, fiind mai mult decât utilă în procesele de înfrumusețare, dar și în gospodărie și grădinărit.

De menționat că deși este destul de ieftină, sarea amară nu se găsește chiar atât de ușor, putând fi comandată de la farmaciile care au laborator propriu. După cum spuneam și mai sus, grație proprietăților sale detoxifiante, sarea amară te poate ajuta să slăbești în doar câteva zile. Iată cum funcționează dieta cu sare amară.

Începem prin a spune că ar fi bine să urmați această dietă în weekend, deoarece regulile sunt destul de stricte și veți avea nevoie de multă odihnă.

Citește și: Dieta cu urzici de ținut în luna martie. Cum să o urmezi ca la carte

Cum să urmezi o astfel de cură

În prima zi de detoxifiere nu aveți voie să consumați alimente care conțin grăsimi nici la micul dejun și nici la prânz – care va fi ultima masă a zilei. În schimb, puteți opta pentru produse proaspete, cum sunt legumele și fructele neprocesate, dar și pentru cereale.

Cura cu sare amară - detoxifiere în doua zile
Cura cu sare amară – detoxifiere în doua zile

Nu uitați că după masa de prânz nu mai aveți voie să consumați nimic altceva (nici măcar apă simplă), în afară de produsele destinate detoxifierii. După încheierea procesului, puteți lua suplimente cu armurariu, dar și praf de zer, pentru a spori eficiența detoxifierii asupra ficatului.

Cura cu sare amară – ziua unu

Începeți prin a dilua 4 lingurițe de sare amară în 750 de ml de apă și puneți la frigider amestecul obținut. Beți circa 200 de ml din acest lichid în jurul orei 18, consumând aceeași cantitate două ore mai târziu, la ora 20. Pregătiți un nou amestec, dar de această dată din sucul de la un grepfrut mare și 125 ml de ulei de măsline. Beți amestecul în jurul orei 22, stând în picioare. Ulterior, se recomandă să încercați să dormiți sau cel puțin să vă așezați în poziție orizontală, cu capul sprijinit de pernă, pentru a fi mai sus decât restul corpului.

Cura cu sare amară – ziua doi

Dimineața, când vă treziți, consumați 200 de ml de apă cu sare amară din amestecul din ziua precedentă, după care întoarceți-vă în pat și încercați să dormiți. În definitiv, aceste două zile sunt destinate relaxării, astfel încât procesul de detoxifiere să fie complet. După alte două ore, beți cantitatea rămasă de apă cu sare amară.

Ideal ar fi să serviți prima masă a zilei cu cel puțin două ore după ce ați băut amestecul și să începeți cu un suc natural de fructe, urmat, la 30 de minute, de câteva fructe, iar după 60 de minute, de alimente ușoare.

Atenție! Înainte de a începe orice dietă de detoxifiere, este indicat să consultați medicul de familie, pentru a nu vă expune la anumite riscuri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...