Mama fetiţei de 2 ani care a decedat după un presupus înec, reţinută de poliţişti şi introdusă în Arestul IPJ Iaşi

Elena Avramescu 17.09.2021, 10:50
Mama fetiţei de 2 ani care a decedat după un presupus înec, reţinută de poliţişti şi introdusă în Arestul IPJ Iaşi

S-au aflat informații de ultimă oră în cazul Sofiei, fetița de 2 ani, care a decedat în urmă cu scurt timp. Astfel că mama și concubinul acesteia au fost reținuți de forțele de ordine, fiind suspecți că ar fi săvârșit infracțiunile de ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorului.

Mama fetiţei de 2 ani care a decedat după un presupus înec, reţinută de poliţişti

La data de 08 septembrie ac, polițiștii ieșeni au fost sesizați de către reprezentanții unei unități medicale despre faptul că, în seara zilei de 07 Septembrie ac, o minoră de 2 ani a fost adusă de mama sa, care le-ar fi declarat că ar fi lăsat-o nesupravegheată pe aceasta aproximativ 3 minute în cada cu apă, iar când a revenit a găsit copilul inconștient. Întrucât la data de 12 septembrie ac, a fost constatat decesul copilului, a fost dispusă efectuarea necropsiei.

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorului pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor care se impun.

Astăzi, 16 septembrie ac, în baza probatoriului administrat în cauză, un bărbat și o femeie, bănuiți de comiterea faptelor au fost reținuți de polițiști și introduși în Arestul IPJ Iași. La data de 17 septembrie ac, cei doi vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu propuneri legale, este comunicatul oficial, potrivit BZI.

Mama fetitei de 2 ani care a decedat dupa un presupus inec, retinuta de politisti
Fetita spital

Vineri, 10 septembrie 2021, Mădălina și-a dus fetița în vârstă de 2 ani, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, unde le-a spus medicilor că ar fi găsit-o inconștientă în cadă, după ce a lăsat-o nesupravegheată timp de maxim 3 minute. Fetița se afla în stare extrem de gravă în momentul în care a ajuns la spital iar medicii n-au stat pe gânduri și au început efectuarea manevrelor de resuscitare.

După ce a fost stabilizată, fetița a fost transferată în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”. La scurt timp după, polițiștii au fost sesizați și au deschis o anchetă. iar în prezent se efectuează verificări pentru luarea măsurilor care se impun. Medicii au fost cei care au anunțat oamenii legii de cele petrecute, după ce au observat pe corpul fetiței multiple răni mai vechi. În ciuda eforturilor făcute de medici, după două zile de spitalizare, fetița a încetat din viață.