Majorarea pensiilor, o decizie politică: avertismentul pentru milioane de pensionari, ”îl doare fix în cot de pensii”

Gabriel Peneș 21.11.2022, 13:46
Majorarea pensiilor, o decizie politică: avertismentul pentru milioane de pensionari, ”îl doare fix în cot de pensii”

Majorarea pensiilor, o decizie politică. De săptămâni bune, reprezentanții principalelor partide aflate la guvernare, PSD și PNL, se contrează pe tema măririi veniturilor seniorilor, nepunându-se de acord în privința procentului de majorare al acestora. Un fost prim-ministru este convins că totul este un joc interesat, iar politicienilor, începând cu președintele Klaus Iohannis, puțin le pasă, de fapt, de soarta milioanelor de pensionari din România.

Majorarea pensiilor, o decizie politică

Pe fondul discuțiilor interminabile despre majorarea pensiilor în România, un fost prim-ministru arată cu degetul către conducătorii țării, spunând că pentru ei totul este un joc politic. Victor Ponta, șef al executivului în perioada mai 2012 – noiembrie 2015, dar și fost președinte al PSD, a vorbit la România TV despre cererea președintelui Klaus Iohannis ca pensiile să fie majorate cu 15%.

Fostul premier a declarat că șeful statului nu știe cum este să trăiască din pensie și nici cum trăiește un pensionar. De asemenea, el a mai precizat că președintele României nu s-a întâlnit cu pensionari în cei opt ani de când este la cârma țării noastre.

Mai mult decât atât, fostul prim-ministru al României a spus că în locurile prin care merge președintele Klaus Iohannis nu sunt pensionari.

„Pe președintele Iohannis îl doare fix în cot de pensii. Nici nu trăiește din pensie și nici nu știe cum trăiește un pensionar. Nu cred că s-a întâlnit cu vreun pensionar în opt ani de zile. Nu sunt pensionari nici la Paris, nici la Bruxelles, nici la Sharm El-Sheikh (n.r. Egipt), unde merge domnia sa”, a spus Victor Ponta, pentru sursa citată.

Majorarea pensiilor, o decizie politică avertismentul pentru milioane de pensionari, ”îl doare fix în cot de pensii”
Victor Ponta a fost prim-ministrul guvernului României în perioada mai 2012 – noiembrie 2015, dar și președinte al PSD

Avertismentul pentru milioane de pensionari, ”îl doare fix în cot de pensii”

Ponta a mai precizat că decizia de majorare a pensiilor este o decizie politică, indiferent de procentajul cu care acesta vor crește de anul viitor. Acesta a mai precizat că o decizie politică corectă ar fi aceea de a-i ajuta pe cei cu pensii mici, subliniind că un astfel de scenariu va funcționa pe termen scurt.

„Cam așa e și cu pensiile. E o decizie politică. Orice procent va fi, va fi o decizie politică. Dacă iei o decizie politică corectă, din punctul meu de vedere, e să îi ajuți pe cei cu pensii mici și să faci un calcul cât te costă. E o decizie corectă, dar e o decizie pe termen scurt, pentru că dacă nu faci ceva să îți meargă și economia, să încasezi mai mulți bani, să oprești evaziunea fiscală, mai ține un an, doi, trei. Mai mult nu se poate, că ajungem exact ca Grecia”, a spus Victor Ponta.

În privința motivelor pentru care Klaus Iohannis a „ieșit la rampă” acum, prin susținerea procentului de 15%, Ponta este de părere că președintele țării a dorit să ajute guvernul condus de liberalul Nicolae Ciucă deoarece „acesta este guvernul domniei sale”, lucru pe care nu l-a făcut și atunci când Ponta era prim-ministru.

„Iohannis cred că a vrut să ajute Guvernul Ciucă, că e Guvernul domniei sale. Eu țin minte când noi aveam bani, am prezentat cifrele. Uite, ăștia sunt banii pe care îi avem. Hai să mărim alocațiile, sau hai să mărim pensiile. Și domnul Iohannis ieșea și zicea: Nu suntem de acord, este o neseriozitate. Acum când nu sunt bani, dar e Guvernul domniei sale, a zis și el 15%.

Probabil că a auzit pe undeva că atât e inflația. Îl informez că nu numai e atât inflația. A vrut să îl ajute pe domnul Ciucă și o spun sincer a 100-a oară, un militar extraordinar, un om serios, dar când vorbește de cifre economice, nu îl ascultă și nu îl crede nimeni. E ca și când aș vorbi eu acum despre exploziile solare sau despre fizică cuantică”, a mai adăugat Victor Ponta.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....