Mai mulţi bani de la stat. Cresc alocaţiile pentru aceşti copii

Stan Filon 11.05.2022, 13:11
Mai mulţi bani de la stat. Cresc alocaţiile pentru aceşti copii

Vești bune pentru copiii aflați în centre de plasament. Aceștia vor primi o alocație mai mare, dar vor beneficia și de sume mai mari alocate pentru hrană, pentru îmbrăcăminte și încălțăminte. Unele dintre aceste sume nu au mai fost modificate de mai bine de 20 de ani, după cum a recunoscut ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea.

Cresc alocaţiile pentru copiii aflați în centrele de plasament

Așadar, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a venit cu vești care îi vor bucura pe cei mai încercați dintre copiii României, pe copiii aflați în centre de plasament. Aceștia se vor bucura de puțin mai multă mâncare, dar și de o sumă mult mai mare decât cea pe care o primesc în prezent pentru îmbrăcăminte și încălțăminte. De asemenea, alocația lunară va crește și ea. Cel puțin așa se specifică în ultimele măsuri anunțate de reprezentantul Guvernului.

„În premieră, după mai bine de 20 de ani, putem anunţa dublarea alocaţiei pentru hrană, de asemenea creşterea de la 28 la 150 de lei a cheltuielilor personale pentru aceşti copii. De asemenea, majorarea cu o sumă consistentă a bugetelor pentru rechizite, pentru îmbrăcăminte, încălţăminte şi alte cheltuieli. Poate veţi spune că sunt încă sume mici faţă de nevoi, dar totuşi creşterile sunt semnificative”, a declarat ministrul Gabriela Firea într-o postare video pe rețelele sociale.

Cresc alocatiile pentru copiii din centrele de plasament
Cresc alocatiile pentru copiii din centrele de plasament

4 lei în plus și pentru hrană

Dar ce înseamnă aceste majorări în cifre? Ei bine, în privința copiilor aflați în centrele de plasament din România, alocaţia zilnică de hrană va crește de la 12 lei, la 16 lei/zi, respectiv de la 16,6 la 22 de lei/zi, în funcţie de vârstă. De asemenea crește suma lunară de care beneficiază copiii şi tinerii din sistemul de protecţie socială pentru unele nevoi personale de la 28 de lei la 150 de lei.

Crește și suma acordată anual copiilor şi tinerilor pentru îmbrăcăminte, încălţăminte şi rechizite cu 58,5%. Guvernul crește și alocația lunară de plasament de la 630 de lei, la 900 de lei, iar în cazul copiilor cu dizabilităţi de la 945 de lei la 1.350 de lei.

Iată care sunt principalele măsuri ale campaniei „Sprijin pentru România”

  • prelungirea plafonării polițelor RCA pentru marii transportatori
  • majorarea salariului minim cu 200 de lei
  • dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 la 22 de lei.
  • creșterea alocației de hrană, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copiii din centrele de plasament.
  • majorarea valorii tichetelor de masă de la 20,17 lei la 30 de lei cu aplicare de la 1 iunie
  • creșterea cu 50% valoarea tichetelor de masă – de la 20,17 lei la 30 de lei
Urmăriți Impact.ro și pe