EXCLUSIV

Magda Catone aleargă după sponsori. Mai are nevoie de 20.000 de euro pentru festivalul „Șerban Ionescu”. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 02.06.2022, 17:06
Magda Catone aleargă după sponsori. Mai are nevoie de 20.000 de euro pentru festivalul „Șerban Ionescu”. EXCLUSIV

În ciuda faptului că este ocupată cu reprezentațiile sale de la teatru și totodată este și studentă la Teologie, Magda Catone se află în febra pregătirilor pentru festivalul care poartă numele regretatului său soț, Șerban Ionescu. Actrița trebuie să facă rost de bani, pentru ca totul să se desfășoare în cele mai bune condiții. A acoperit o parte din cheltuieli, dar mai e nevoie de o sumă de aproximativ 20.000 de euro.

„Festivalul „Șerban Ionescu” se va ține în cele mai bune condiții”

Magda Catone și-a propus să ducă mai departe numele regretatului său soț, Șerban Ionescu, decedat în urmă cu zece ani, prin festivalul ce poartă numele actorului, care în acest an se va desfășura, în premieră, pe litoralul românesc. Actrița nu se sperie de dificultățile întâmpinate. Din contră, a știut de la început, de când a avut această inițiativă, că va avea mult de lucru, mai ales că pentru organizarea unui astfel de eveniment e nevoie și de un buget pe măsură.

„Festivalul va avea loc în perioada 17-23 iulie, în stațiunea 2 Mai, la Limanu, la Casa de Cultură. Am reușit să acoperim o parte din cheltuieli, dar mai avem nevoie de o sumă destul de mare, cam undeva la 20.000 de euro. De asta mă ocup acum, de organizarea festivalului. Ministerul Culturii a vrut să susțină tot, dar au și altele de dat. Dar o să găsim, mai avem ceva promisiuni. Festivalul „Șerban Ionescu” se va tine în cele mai bune condiții”, a declarat Magda Catone pentru impact.ro.

Potrivit mărturisirilor actriței, pentru acest eveniment este nevoie de un buget minim de 30.000 de euro, din care sponsorii care au răspuns pozitiv, precum și Ministerul Culturii pot acoperi doar 10.000 de euro.

Magda Catone aleargă după sponsori. Mai are nevoie de 20.000 de euro pentru festivalul „Șerban Ionescu”. EXCLUSIV

Ce premiu vrea să ofere câștigătorilor

Actrița își dorește, totodată, ca la ediția din acest an să poată oferi și premii, după modelul practicat în afara țării.

„Festivalul va avea câteva categorii de competiție, un juriu. Vor fi în competiție, după o triere, spectacole din facultăți din toată țara, Târgu Mureș, Iași, Cluj, București, de licență și de masterat. Anul trecut am avut peste 50 de spectacole înscrise și am ales doar 12. Am făcut online, am avut parteneriat Teatrul Național, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, UNATC.

Ministerul Culturii a fost egida noastră, am avut sponsori generoși, nu a trebuit să aducem bani de acasă. Au reacționat imediat în situația în care bugetul s-a semnat târziu. Practic am avut doar o lună pentru organizare. A trebuit să înființez o asociație și să încerc să administrez, să gestionez acest festival. Fiul meu e președintele acestei Asociații. Relațiile mele sunt foarte largi, am știința aceasta de a comunica cu oamenii. Tinerii nu o fac însă pentru mine, nu-i festivalul meu, ci al lor. Un festival trăiește prin cei care participă, care vin să guste arta.

Cred că va fi de bun augur acest transfer pe litoral, care în România e o oază de liniște și de vacanță. Tinerii se vor regăsi acolo. Ăsta e începutul. La ediția din acest an, din cei 50 de înscriși, care și-au depus proiectele, păstrăm să zicem, 12, care participă la competiție pentru cel mai bun spectacol, cea mai bună actriță, cel mai bun actor, cea mai bună scenografie. Dacă vom avea sponsori, câștigătorilor le putem da un buget, cum se practică în lumea largă, facem oferta de premiu pentru realizarea unui film, ca să-i motivăm și să-i stimulăm”, ne-a mai spus Magda Catone.

Urmăriți Impact.ro și pe