MAE, avertisment pentru românii care călătoresc în Spania. Ce se va întâmpla în următoarele zile

Ioana Bucur 03.08.2021, 23:06
MAE, avertisment pentru românii care călătoresc în Spania. Ce se va întâmpla în următoarele zile

MAE, avertisment pentru românii care călătoresc în Spania. Specialiștii de la Agenția Meteorologică de Stat (AEMET) au emis două avertizări de fenomene meteo extreme, de tip cod portocaliu și cod galben, valabile în următoarele zile.

MAE, avertisment pentru românii care călătoresc în Spania

Ministerul Afacerilor Externe a emis, marți seară, un nou avertisment pentru românii care călătoresc în Spania. Specialiștii de la Agenția Meteorologică de Stat (AEMET) au anunțat cod galben și cod portocaliu de caniculă, ploi torențiale, vijelii și grindină, valabile în intervalul 4-5 august.

Potrivit MAE, miercuri, 4 august, sunt valabile următoarele avertizări meteo:

  • Cod portocaliu de vijelii şi grindină pentru Comunitatea Catalonia;
  • Cod galben de ploi torenţiale (cu acumulări de precipitaţii de până la 20 mm/h) în Comunitatea Catalonia;
  • Cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38ºC) pentru Comunitatea Valenciană.

Pentru joi, 5 august, sunt valabile următoarele avertizări meteo:

Aproape 50 de hectare de pădure au fost distruse de un incendiu de vegetație izbucnit sâmbătă după-amiază în apropierea lacului de acumulare San Juan, în San Martín de Valdeiglesias (Madrid). Condițiile în care a izbucnit incendiul sunt încă neclare, însă vântul puternic care sufla și temperaturile ridicate au făcut ca flăcările să se răspândească rapid, potrivit El Pais.

MAE, avertisment pentru românii care călătoresc în Spania

Recomandări

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea de a consulta în permanenţă informaţiile publice comunicate de autorităţile spaniole, evaluarea cu responsabilitate a oricăror deplasări şi evitarea călătoriilor neesenţiale. Autoritățile recomandă cetăţenilor români care se află în zonele afectate ca în caz de urgenţă să contacteze autorităţile competente apelând telefonul de urgenţă 112.

Cetăţenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Secţiei Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34 91.734.4004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi următoarele linii telefonice de permanenţă, în funcţie de regiune:

Secţia consulară din cadrul Ambasadei României la Madrid: +34 669.362.202

  • Consulatul General Barcelona: +34 661.547.853
  • Consulatul General Sevilla: +34 648.212.169
  • Consulatul General Bilbao: +34 608.956.278;
  • Consulatul Castellon de la Plana: +34 677.842.467
  • Consulatul Ciudad Real: +34 609.513.790
  • Consulatul Zaragoza: +34 663.814.474
  • Consulatul Almeria: +34 682.733.408
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...