Ludovic Orban vrea să candideze la președinția României. ”Trebuie să iau acest lucru foarte în serios”

Nicu Stan, Diana Timișoreanu 24.03.2021, 10:38
Ludovic Orban vrea să candideze la președinția României. ”Trebuie să iau acest lucru foarte în serios”

Ludovic Orban vrea să candideze la președinția României. El a spus că  că va face analize serioase, pentru ca alegerile să fie câştigate cu cel mai bun candidat.

Ludovic Orban ia în calcul să candideze la președinția României. Care este condiția

Ludovic Orban vrea să candideze la președinția României. ”Trebuie să iau acest lucru foarte în serios”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL. Până la președinția României, Ludovic Orban trebuie să mai câștige un mandat la șefia PNL.

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat marţi seară, la Kanal D, că ştie că, odată cu candidatura la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, trebuie să ia în serios şi o eventuală candidatura la preşedinţia României. De asemenea, fostul premier a anunțat că va face analize serioase, pentru ca alegerile să fie câştigate cu cel mai bun candidat.

Ludovic Orban ia in calcul sa ii ia locul lui Klaus Iohannis
Ludovic Orban ia in calcul sa ii ia locul lui Klaus Iohannis

Ludovic Orban are o gândire strategică

E prematur, cum a spus colegul meu Florin Cîţu, să vă dau un răspuns. Sunt conştient de faptul că, odată înscris în lupta pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, odată cu acest mandat, trebuie să iau în calcul şi candidatura la Preşedinţia României, pentru că preşedintele Partidului Naţional Liberal va trebui să intre în lupta pentru alegerile prezidenţiale din 2024.

Sigur, pe de altă parte, sunt un om care am în vedere toate alternativele, în politică e bine să ai o gândire strategică”, a declarat Ludovic Orban.

Șefia PNL vine la pachet cu candidatura la prezidențiale

Ludovic Orban a spus că are în vedere toate posibilitățile, că va face analize serioase, va studia foarte bine problema şi va acţiona prin cele mai potrivite decizii, pentru obiectivul de a câştiga alegerile prezidenţiale cu cel mai bun candidat.

Răspunsul este că ştiu că odată cu candidatura la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal trebuie să iau foarte în serios şi candidatura la preşedinţia României„, a explicat  Ludovic Orban.

Ludivic orban, susținut de mai multe organizații PNL

Ludovic Orban a anunțat public că vrea încă un mandat la șefia PNL, iar de la începutul anului până în prezent 17 organizații PNL și-au declarat susținerea pentru el. Deși congresul pentru alegerea șefului PNL este programat abia la începutul toamnei, susținerea declarată de liderii de organizații este o strategie de a intimida eventuali contracandidați.

Surse din PNL susțin că Ludovic Orban ar fi cerut organizațiilor să iasă public și să anunțe că îl susțin pentru a descuraja intenția lui Florin Cîțu de a atenta la fotoliul de șef al PNL.

Urmăriți Impact.ro și pe