Vlad Voiculescu acuză PNL că a falsificat cifrele pandemiei înainte de alegeri. ”Cu surprindere am descoperit artificiile”

Iancu Andreea, Diana Timișoreanu 24.03.2021, 10:21
Vlad Voiculescu acuză PNL că a falsificat cifrele pandemiei înainte de alegeri. ”Cu surprindere am descoperit artificiile”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, acuză PNL de faptul că a falsificat cifrele pandemiei, într-un răspuns la mesajul postat de fostul ministru al Muncii pe o rețea de socializare. Oficialul român susține că partidul, care a reușit să formeze o majoritate guvernamentală după alegerile din luna decembrie 2020, ar fi modificat datele prin care s-a decis la acel moment intrarea în carantină a unor localități.

Declarații uluitoare din partea ministrului Sănătății. Vlad Voiculescu acuză PNL că a falsificat cifrele pandemiei

Actualul ministrul al Sănătății a ridicat o problemă neștiută până în prezent, dar care a apărut în România înainte de alegerile parlamentare din iarna anului trecut. Deși s-a zvonit și la acel moment că se încearcă o cosmetizare a situației epidemiologice din țara noastră, în contextul pandemiei, nimeni nu a spus lucrurilor pe nume. Acum, Vlad Voiculescu acuză PNL că a falsificat cifrele pandemiei și explică și cum a fost posibil acest lucru. Se pare că totul a pornit de la incidența cazurilor din fiecare localitate, pe care oficialii de la acea vreme le-ar fi calculat în mod greșit.

Dragă Violeta, avem nevoie să construim încredere și vom reuși doar dacă spunem mereu adevarul. Felul “inovativ” în care a fost calculată incidența înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare:

1) din calcul au fost eliminate cifrele din focare – nicăieri în Europa nu s-a mai procedat așa;

2) din calculul incidenței la 14 zile au fost “pierdute” vreo două zile.

Astea sunt “artificiile” de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere și mai mult decât atât. Până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cât mai aproape de adevăr. Contează, mai ales în situații de genul ăsta. Altfel ne furăm singuri căciula mințindu-ne frumos. Bănuiesc că nu știai despre “inovațiile” de mai sus. Asta poate îți lămurește de ce am spus zilele trecute că “cifrele sunt altele”, este mesajul transmis de actualul ministru al Sănătății la postarea Violetei Alexandru.

Mesajul lui Vlad Voiculescu, la postarea fostului ministru al Muncii, Violeta Alexandru
Mesajul lui Vlad Voiculescu, la postarea fostului ministru al Muncii, Violeta Alexandru

Fostul ministru al Muncii vorbește despre credibilitate. “Oricum, în București se declară multe”

Inclusiv Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii, actualmente membru al Camerei Deputaților din partea PNL, îmbrățișează o parte dintre credințele lui Vlad Voiculescu. Mesajul deputatului, care vorbește în primul rând de nevoia de a primi informațiile esențiale de la oameni cu credibilitate, transmite și nesiguranța românilor în cifre. Violeta Alexandru recunoaște că este adesea consulată de către cetățenii obișnuiți, care îi transmit problemele cu care se confruntă.

La ce tensiune e în București de câteva zile de când a crescut numărul cazurilor de Covid, contează mult câtă credibilitate are persoana care face declarații și, bineînțeles, ce declară. Oricum, în București se declară multe. Recunosc că selectez deja, ascult oamenii în care am încredere pentru că mă uit la experiența lor. Afirmații oficiale/politice gen – nu am încredere în cifre/cifrele sunt altele, s-ar putea să evolueze lucrurile așa sau invers (fără să se indice argumentele), eu o să fac cum vreau ca să arăt că pot, nu doar că nu ajută dar sporesc îngrijorarea. Un oraș atât de îngrijorat este un oraș căruia îi scade randamentul. Spun asta pentru că răspund zilnic la telefon/mesaje mai ales oamenilor fără funcții, oameni care nu au de ce să se ferească – îmi spun exact ceea ce simt. Sincer, este cel mai mare câștig al meu de când am decis să mă implic în viața politică, scria Violeta Alexandru pe Facebook.

Fostul ministru al Muncii vorbește despre credibilitate în contextul pandemiei
Fostul ministru al Muncii vorbește despre credibilitate în contextul pandemiei
Urmăriți Impact.ro și pe