Ludovic Orban va candida la prezidențiale: „De 30 de ani mă pregătesc şi, credeţi-mă, mă pregătesc ca un student în sesiune”

Elena Avramescu 29.06.2022, 08:15
Ludovic Orban va candida la prezidențiale: „De 30 de ani mă pregătesc şi, credeţi-mă, mă pregătesc ca un student în sesiune”

​Fostul premier Ludovic Orban, și actualul lider al Forţa Dreptei, a anunţat, în cursul serii de marți, că va candida la alegerile prezidenţiale, spunând că s-a pregătit intensiv în ultimii 30 de ani pentru acest rol.

Ludovic Orban și-a anunțat candidatura la prezidențiale

Ludovic Orban a mărturisit că îi este greu să mai sprijine pe cineva pentru această funcţie, după ce Klaus Iohannis „a trădat încă din perioada alegerilor parlamentare şi a dat din nou România pe mâna PSD”. Astfel că acesta susține că ştie cum funcţionează sistemul instituţional din România.

„Nu am câştigat alegerile parlamentare, dar eram pregătit să guvernăm România, aveam echipă, aveam partener cu care puteam să construim o coaliţie solidă şi cu care să facem cu adevărat reformele necesare pentru România. Din păcate, cel care trebuia să sprijine acest proiect a trădat, Iohannis a trădat încă din perioada alegerilor parlamentare şi Iohannis este cel care a dat din nou România pe mâna PSD, ăsta este adevărul.

E adevărat că l-am sprijinit pe Iohannis, dar cine putea să îşi imagineze că omul care nu m-a păcălit numai pe mine, a păcălit şase milioane jumate de români, care toată ziua făcea pulbere PSD-ul, de dimineaţă până seara, care considera PSD-ul răul absolut, care garanta că victoria lui, a PNL, este de fapt victoria împotriva PSD, şansa de dezvoltare a României, el poate să se schimbe într-un asemenea hal, să facă exact opusul a ceea ce a făcut.

Nu mi-aş fi imaginat niciodată şi asta e o învăţătură de minte. Sincer, mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva, să mai girez pentru cineva la preşedinţia României şi din cauza asta m-am hotărât să candidez eu”, a declarat acesta.

Ce i-a cerut Ludovic Orban premierului Nicolae Ciucă. Părea imposibil
Ludovic Orban si-a anunțat candidatura la prezidentiale

Orban a vorbit la lansarea filialei judeţene Ilfov a formaţiunii Forţa Dreptei, unde a spus că el este liberal de dinainte de 1990, dar și că a intrat în politică deoarece era convins că numai aşa se pot schimba lucrurile în bine. Liderul partidului Forţa Dreptei se consideră pregătit să ocupe fotoliul prezidenţial, susţinând că a ajuns preşedintele PNL împotriva voinţei lui Klaus Iohannis.

„Visez pentru România de 30 de ani şi continuu să visez pentru România. România are o şansă uriaşă, pe care, din păcate, nu şi-a valorificat-o. E suficient să te uiţi la ţara asta ca să-ţi dai seama ce generos a fost Dumnezeu cu noi. (…) România trebuie să devină cel mai puternic stat din Europa Centrală şi de Est. România trebuie să devină o putere regională.

E momentul ca oamenii care au făcut lucruri în viaţă, care ştiu ce înseamnă să reuşeşti, care au avut curajul să se ducă pe cărări nebătute, care au trudit toată viaţa lor, care au reuşit în viaţa lor să facă într-adevăr lucruri temeinice, să aibă o meserie, să-şi întemeieze o familie, să pună pe picioare o afacere, să aibă într-adevăr capacitatea să construiască ceva viabil, să schimbe lucrurile în bine, să ia conducerea în societatea românească.

De 30 de ani mă pregătesc şi, credeţi-mă, mă pregătesc ca un student în sesiune. Nu există domeniu de activitate în care eu să nu fi încercat să înţeleg lucrurile, cu mintea mea, logic”, a mai spus Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...