Ludovic Orban trasează liniile de bună înțelegere în Guvern. Ce trebuie să facă un ministru înainte să-l critice pe premier

Cristian Cojocaru, Ioana Nechifor 17.04.2021, 15:37
Ludovic Orban trasează liniile de bună înțelegere în Guvern. Ce trebuie să facă un ministru înainte să-l critice pe premier

Fostul premier, Ludovic Orban vine cu recomandări pentru Guvern, după ce partidul USR PLUS a reacționat în urma demiterii lui Vlad Voiculescu. USR PLUS a amenințat cu ruperea Coaliției.

Ludovic Orban vine cu recomandări pentru Guvern

Președintele PNL, Ludovic Orban a afirmat în cadrul unei conferințe de presă că ”atunci când dai declarații împotriva premierului trebuie să ai bagajele făcute”. Totodată, fostul premier le-a transmis celor din USR PLUS că ar fi momentul să înceteze cu orgoliul și mai bine ar pune în practică obiectivele anunțate pentru a respecta programul de guvernare la ministerul Sănătății. Ludovic Orban nu s-a abținut în a-și expria opinia cu privire la acțiunile lui Vlad Voiculescu.

„Orice ministru să ştie că înainte de a-şi ataca premierul trebuie să-şi scrie demisia. Premierul e cel care conduce guvernul, iar un ministru care critică premierul nu mai are ce să caute în guvernul respectiv. Nu e o chestiune de moft. E obligaţia premierului pentru orice ministru care critică şeful guvernului”, a transmis Ludovic Orban. „Când dai declaraţii împotriva premierului trebuie să ai bagajele făcute”, a adăugat Orban.

În data de 14 aprilie, Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Totodată, secretarul de stat în minister, Andreea Moldovan a fost la rândul ei demisă din funcție, din același ordin. Această demitere a venit la o zi după ce Andreea Moldovan a semnat ordinul cu privire la noile criterii de carantinare ale unui localități.

Vlad Voiculescu a fost demis din functie in data de 14 aprilie
Vlad Voiculescu a fost demis din functie in data de 14 aprilie

USR PLUS amenință cu ruperea Coaliției

Ordinul semnat de către Andreea Moldovan a fost publicat în Monitorul Oficial fără a-l informa pe Florin Cîțu. Fostul secretar de stat în minister a declarat pentru Digi24 că nu a discutat cu premierul, însă acel document a fost deja discutat și votat în Comitetul Tehnico-Științific, în cadrul căruia se decid și hotărârile CNSU.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat miercuri, Florin Cîțu.

Din cauza demiterii, USR PLUS a amenințat cu ruperea Coaliției. Premierul Florin Cîțu a discutat miercuri dimineață cu președintele Klaus Iohannis cu privire la demiterea lui Vlad Voiculescu. Liderul țării a fost de acord cu propunerea premierului.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sănătății”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Urmăriți Impact.ro și pe