Ludovic Orban și Florin Cîțu nu mai țin la aparențe în conflictul lor. Sărbătoarea la care premierul nu și-a făcut apariția

Stan Filon, Anca Lupescu 25.05.2021, 08:18
Ludovic Orban și Florin Cîțu nu mai țin la aparențe în conflictul lor. Sărbătoarea la care premierul nu și-a făcut apariția

A fost petrecere mare la liberali, care au sărbătorit 146 de ani de la înființarea PNL! Petrecerea a avut loc chiar pe domeniul Brătienilor, însă din Guvern nu au venit decât doi reprezentanți, iar premierul Florin Cîțu nu s-a numărat printre ei.

Ludovic Orban și Florin Cîțu nu mai țin la aparențe în conflictul lor

Așadar, PNL a împlinit 146 de ani de la înființare, iar premierul Florin Cîțu a lipsit de la petrecerea de pe domeniul Brătienilor de la Florica, județul Argeș, întărind astfel zvonurile care spun că situația între el și Ludovic Orban este din ce în ce mai tensionată, după ce s-a aflat că Florin Cîțu își dorește funcția de președint al PNL, deținută în prezent de Ludovic Orban.

Din partea Guvernului au fost prezenți ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, și cel al Agriculturii, Adrian Oros. Multe figuri importante din PNL au lipsit la aniversarea propriului lor partid. Printre marii absenți îi putem număra pe Florin, Cîțu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, europarlamentarul Rareș Bogdan, dar și președintele Klaus Iohannis.

Ludovic Orban si Florin Citu nu mai tin la aparente in conflictul lor. Sarbatoarea la care premierul a decis sa nu apara
Ludovic Orban si Florin Citu nu mai tin la aparente in conflictul lor. Sarbatoarea la care premierul a decis sa nu apara

Florin Cîțu a lipsit de la aniversarea PNL

Șeful statului l-a sunat pe președintele PNL, Ludovic Orban, cu această ocazie. ”M-a sunat domnul președinte Klaus Iohannis, care m-a rugat să vă transmit la mulți ani, succes în activitate, chiar dacă nu este prezent, este alături de noi. Este președintele României, dar a fost înainte președintele PNL”, a fost mesajul lui Orban, care a vorbit despre relația foarte bună pe care o are cu președintele.

De altfel, atât președintele PNL, cât și premierul Florin Cîțu încearcă să arate liberalilor cât de bine se înțeleg cu președintele Klaus Iohannis, pentru a câștiga încrederea a cât mai multor șefi de organizații, foarte utili la Congresul PNL, unde va fi ales președintele PNL.

Cel care a anunțat oficial că vrea funcția de conducere din PNL este Ludovic Orban. Premierul Florin Cîțu încă nu s-a pronunțat în mod oficial, însă a primit deja mesaje de susținere, cum ar fi cel din partea primarului din Cluj-Napoca, Emil Boc.

”Am știut că singura variantă este să fiu liberal”

”Eu mi-am anunțat candidatura în mod transparent, obiectivul meu e ca PNL să servească în continuare interesele României”, a spus Orban, care a adăugat că varianta candidaturii lui Florin Cîțu pentru funcția de președinte PNL este ”deocamdată o presupunere”.

Certă a fost absența lui de la petrecerea PNL la care a fost invitat. ”Evident că a fost invitat domnul prim-ministru”, a spus Ludovic Orban, care a încercat să justifice decizia premierului prin faptul că se află ”pe ultima sută de metri cu pregătirea PNRR”. ”Nu pot să spun că e absent, cred că e alături de noi, apreciază această aniversare”, a precizat președintele PNL.

Florin Cîțu a transmis însă un mesaj pe Facebook, de ziua PNL. ”Când am decis să intru în politică, am știut că singura variantă este să fiu liberal… Acum, guvernul pe care îl conduc își asumă cele mai curajoase reforme liberale…Pentru România urmează o etapă importantă, de creștere economică. Nu există altă soluție, doar liberalismul”, este mesajul postat pe contul premierului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...