Ludovic Orban, ieşire nervoasă. Ce i-a transmis lui Florin Cîțu: „M-a băgat el în politică? Nu îi e rușine?”

Stan Filon, Cristi Ionică 24.09.2021, 14:09
Ludovic Orban, ieşire nervoasă. Ce i-a transmis lui Florin Cîțu: „M-a băgat el în politică? Nu îi e rușine?”

Tensiunea a ajuns la cote alarmante în PNL, la doar câteva ore distanță de congresul în care liberalii își vor alege președintele. Actualul lider al PNL, Ludovic Orban, a avut chiar o ieșire nervoasă, la adresa contracandidatului său, Florin Cîțu.

Ludovic Orban, ieşire nervoasă la adresa lui Florin Cîțu

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că nu are de gând să iasă din politică și nu ia în calcul să piardă alegerile interne în fața lui Florin Cîțu, care l-a ”pensionat” deja, după ce a spus chiar că Orban ar ieși ”urât din politică”. Ei bine, Orban nu a mai răbdat umilințele la care a fost supus în ultimul timp și i-a dat imediat replica lui Cîțu.

”M-a băgat el în politică, să îmi spună când ies? Nu îi e rușine un pic?”, a afirmat Orban, care a rămas uimit de virulența cu care a fost atacat de colegii săi de partid. ”E suficient să vă uitaţi, dacă nu şi-au şters postările respective, numai pe conturile de Facebook ale multora dintre colegii care au fost împotriva mea, în care m-au atacat de parcă erau din zona PSD. Cu toate astea, am păstrat un mesaj echilibrat. Şi premierul a avut excese, hai să ne aducem aminte.

”Nu îi e ruşine un pic?”

M-a pensionat, a spus că mi-am ales un mod urât de a ieşi din politică. Dar ce, m-a băgat el în politică ca să spună când o să ies? El decide cine intră şi cine iese din politică? Nu îi e ruşine un pic? Eu sunt de 31 de ani în PNL, mi-am dedicat viaţa promovării ideilor liberale, servirii interesului PNL şi interesului României şi vine un om, totuşi, care este proaspăt, care a trebuit să obţină derogare, cu care am votat şi eu derogarea, ca să vedeţi că n-am fost împotriva candidatului, am votat şi eu derogarea respectivă, dar nici nu i s-a uscat bine cerneala de pe adeziune, nici nu avea cinci ani de vechime şi face el legea, hotărăşte el când iese şi cum iese din politică Ludovic Orban! Asta a fost chiar deranjant!”, a spus preşedintele PNL, joi seară, într-o emisiune la postul B1, potrivit Agerpres.

Ludovic Orban a spus că a avut o relație chiar bună cu Florin Cîțu, însă totul s-a schimbat atunci când premierul și-a depus candidatura pentru conducerea partidului.

Orban este sigur că va câștiga

”A fost o decizie pe care eu personal n-am înţeles-o. Eu, în momentul în care mi-am anunţat candidatura, mi-am anunţat-o după consultări ample şi foarte serioase (…) Puteam să am contracandidat, dar nu premier, pentru că în momentul în care se află în competiţie doi oameni care deţin două dintre cele mai importante funcţii în stat, era normal că se perturbă funcţionarea majorităţii parlamentare (…) Eu nu mi-am dorit o astfel de competiţie pentru că era evident că această competiţie va diviza partidul”, a afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban se vede deja câștigător al alegerilor interne din PNL și se referă la echipa lui Florin Cîțu ca la ”echipa necâștigătoare”, care a tras în jos în sondaje PNL-ul! ”Nu mai e un secret pentru nimeni că în trei luni de zile echipa necâştigătoare a coborât partidul cu opt procente în intenţia de vot”. Ludovic Orban a spus că va câltiga alegerile interne și primul pas pe care îl va face va fi redeschiderea negocierilor cu USR-PLUS.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...