Ludovic Orban face curățenie în guvern, după Liviu Dragnea. Omul pe care nu vrea să-l mai vadă la Palatul Victoria

Diana Radu 12.11.2019, 17:02
Ludovic Orban face curățenie în guvern, după Liviu Dragnea. Omul pe care nu vrea să-l mai vadă la Palatul Victoria

Premierul României, Ludovic Orban s-a apucat să facă ”curățenie” în guvern după Liviu Dragnea. Printre cei care au fost demiși de liderul PNL se numără și Adrian Mlădinoiu, secretar de stat în cadrul SSG și fostul și bodyguard a lui Liviu Dragnea.

Ludovic Orban l-a demis din funcție pe Adrian Mlădinoiu, omul lui Dragnea

Premierul României face noi execuții în guvern. De acestă dată a eliminat patru PSD-iști puși în funcții înalte la Palatul Victoria: Oana-Elena Pintilei, secretar de stat în cadrul SGG, Ciprian-Adrian Florescu, secretar de stat în cadrul SGG, Ionel-Florian Lixandru, secretar de stat la Ministerul Educației, care este apropiat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea și Adrian Mlădinoiu, secretar de stat în cadrul SGG.

Cel din urmă, Adrian Mlădinoiu a devenit cunoscut în 2012 ca ofițer SPP, atunci s-a ocupat de protecția lui Liviu Dragnea, care la momentul respectiv deținea funcția de vicepremier în Guvernul lui Victor Ponta. Mlădinoiu călătorea în mașina oficială pusă la dispoziție de Guvern lui Dragnea, pe scaunul din dreapta șoferului, în timp ce fostul lider al PSD stătea pe bancheta din spate.

Adrian Mlădinoiu, omul lui Liviu Dragnea a fost demis din Guvern de către Ludovic Orban
Adrian Mlădinoiu, omul lui Liviu Dragnea a fost demis din Guvern de către Ludovic Orban

Înainte de a fi ofițer SSP, meserie care a desfășurat-o în perioada 2009-2015, Mlădinoiu a lucrat a lucrat în unitatea de elită Acvila, aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, ca șef de grupă. Ulterior, acesta a fost numit secretar de stat în SGG de fostul premier Sorin Grindeanu, în anul 2017.

Ludovic Orban nu se află la prima serie de eliminări din guvern, ci în urmă cu aproximativ o săptămână, premierul a mai demis o serie de membri. Printre cei demiși atunci s-au numărat fiul lui Adrian Năstase, Mihnea Daniel Năstase, dar și Tudor Buzatu, fiul președintelui Consiliului Județan Vaslui, Dumitru Buzatu.

Urmăriți Impact.ro și pe