Ce salariu are premierul României, Viorica Dăncilă. Averea pe care a adunat-o candidata PSD la prezidențiale

Alexandru Ioanid 30.09.2019, 13:44
Ce salariu are premierul României, Viorica Dăncilă. Averea pe care a adunat-o candidata PSD la prezidențiale

Premierul Viorica Dăncilă și-a depus la BEC, odată cu candidatura la prezidențiale, și declarația de avere. În document figurează, potrivit legii, și salariul primit pentru funcția de premier.

Premierul Viorica Dăncilă are deschise nu mai puțin de opt conturi la diverse instituții bancare. Acolo, are declarate economii de aproximativ 500.000 de lei.

În declarația sa de avere mai sunt menționate un autoturism, dar și broșe și bijuterii în valoare de câteva mii de euro. Premierul menționează și trei terenuri, dintre care două intravilane, dar și două case: una de vacanță și una de locuit.

Ce salariu are premierul Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă, vizită oficială în SUA
Sursa foto: INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Viorica Dăncilă, candidat PSD la prezidențiale, are în conturi suma de 518.218 de lei, iar ca premier a obținut venituri în valoare de 142.519 de lei. De asemenea, Dăncilă are 57.615 euro în patru conturi şi 18.233 de dolari într-un alt cont bancar.

De asemenea, Dăncilă a declarat că deţine şi bijuterii de aur, inclusiv broşe, în valoare estimată de 5.000 de euro. Premierul deţine, împreună cu soţul,  Cristinel Dăncilă, un teren intravilan de 544 metri pătraţi.

De asemenea, are și două terenuri moştenite: un teren intravilan de 1.200 de metri pătraţi şi un teren agricol de două hectare.

Soţii Dăncilă sunt proprietarii unui apartament, achiziţionat, de 100 de metri pătraţi iar premierul mai deţine unul moştenit, de 40 de metri pătraţi. Viorica şi Cristinel Dăncilă deţin împreună o casă de vacanţă de 417 mp şi una de locuit de 140 de mp.

La capitolul autoturisme, potrivit declarației de avere, Viorica Dăncilă a declarat că este proprietarul unui Volkswagen Passat din 2014.

Biroul Electoral Central a definitivat recent lista finală a candidaților la prezidențiale. Sunt 14 persoane care au intrat, oficial, în cursa pentru Palatul Cotroceni. La pachet cu candidaturile și semnăturile adunate, aceștia au depus și declarațiile de avere.

Printre ei se numără candidați cu averi uriașe, așa cum e Alexandru Cumpănașu (vezi AICI), dar și unii care nu au completat niciun câmp în declarație de avere. 

Vezi AICI declarația de avere a premierului Viorica Dăncilă

Urmăriți Impact.ro și pe