Ludovic Orban, cuvinte dure despre Iohannis. Îl vrea „out” de la Cotroceni: „A luat-o razna”

Ana Anitoiu 01.11.2021, 10:06
Ludovic Orban, cuvinte dure despre Iohannis. Îl vrea „out” de la Cotroceni: „A luat-o razna”

Ludovic Orban l-a criticat dur pe Klaus Iohannis. Fostul lider al PNL susține că președintele a luat-o razna complet și consideră că acesta nu va apuca să-și termine mandatul, deoarece va fi suspendat din funcție de către Parlament.

Ludovic Orban, despre Klaus Iohannis: ”Se comportă ca un turist străin”

Ludovic Orban consideră că Iohannis pare că a uitat că este președintele României și seamănă mai mult cu un turist străin. Fostul lider al PNL l-a acuzat pe șeful statului că acționează împotriva intereselor țării.

”Trăim în România, o ţară frumoasă cu oameni frumoşi, doar că avem un preşedinte care a luat-o razna complet, care parcă a uitat că este preşedintele României şi se comportă ca un turist străin care se află în România,

ignorându-şi complet obligaţiile pe care le are faţă de cetăţenii români şi acţionând împotriva intereselor României, în mod evident”, a afirmat Ludovic Orban duminică seară, la Realitatea Plus.

Ludovic Orban, cuvinte dure despre Iohannis. Il vrea
Ludovic Orban. Sursa: Inquam Photos

Ludovic Orban, despre soluțiile pentru ieșirea din criza politică

De asemenea, Ludovic Orban a spus că una dintre soluțiile pentru criza politică în care se află România este dizolvarea Parlamentului, ce ar duce la alegeri anticipate. Cea de-a doua soluție, conform fostului lider al PNL, este suspendarea preşedintelui.

”Previzibilul eşec în Parlament al Guvernului Ciucă va crea condiţiile constituţionale pentru declanşarea anticipatelor. Dacă preşedintele Iohannis nu dizolvă Parlamentul în conformitate cu prevederile constituţionale, există două posibilităţi:

prima posibilitate e declanşarea unui conflict juridic de natură constituţională care să clarifice dispoziţiile constituţionale cu privire la dizolvarea Parlamentului şi organizarea de alegerile anticipate”, a spus Ludovic Orban.

În plus, Ludovic Orban consideră că desemnarea generalului Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru reprezintă ”un eşec garantat”. El a anunţat că nu va vota guvernul minoritar propus de PNL şi UDMR și a precizat că inclusiv membrii USR PLUS sunt interesați de anticipate.

Ludovic Orban, despre suspendarea lui Klaus Iohannis

Ludovic Orban a mai spus că în cazul în care s-ar ajunge la suspendarea președintelui, el s-ar implica ”cu toată forța” într-un referendum de demitere, în contextul în care își recunoaște o parte de răspundere în realegerea lui Klaus Iohannis ca șef al statului în anul 2019.

”Ştim foarte clar că suspendarea duce la referendum şi dacă se iniţiază suspendarea, ea trebuie să ducă la demitere şi aici eu vă spun cu extrem de mare seriozitate şi responsabilitate:

având o parte de răspundere pentru realegerea lui Klaus Iohannis ca preşedinte în 2019, deşi atunci era cu totul şi cu totul altceva şi nimic nu indica că ar putea să ajungă într-o asemenea spirală a nebuniei şi a ruperii complete de realitate şi de interesele românilor, mă voi implica cu toată forţa într-un referendum de demitere”, a spus Ludovic Orban.

Conform Constituţiei României, în urma consultării preşedinţilor Senatului și Camerei Deputaților şi a liderilor grupurilor parlamentare, preşedintele țării poate să dizolve Parlamentul, în situația în care acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea unui nou Guvern în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi după respingerea a cel puţin două cereri de învestitură.

Până acum, Dacian Cioloș nu a primit numărul necesar de voturi ca să formeze un nou guvern. Votul pentru Guvernul Nicolae Ciucă va avea loc miercuri, 3 noiembrie.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...