Ludovic Orban candidează la prezidenţiale? Liderul PNL, declaraţie surpriză

Ana Anitoiu, Ana Chivu 22.05.2021, 17:21
Ludovic Orban candidează la prezidenţiale? Liderul PNL, declaraţie surpriză

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că nu scoate din calcul posibilitatea de a candida la alegerile prezidențiale. Liderul PNL a confirmat că își dorește un nou mandat în fruntea partidului.

Ludovic Orban, despre o posibilă candidatură la alegerile prezidenţiale

Fostul prim-ministru a făcut declarația în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o, sâmbătă, în Tecuci, în județul Galați. Ludovic Orban a menționat că deocamdată obiectul este ”saltul economic” al României și ”buna guvernare”.

”Deocamdată PNL este principalul partid de guvernământ, suntem în parteneriat cu președintele României, care este încă cu ani buni de mandat. Acest parteneriat a dat roade pentru România și va da în continuare. Obiectivul nostru principal este să asigurăm buna guvernare a Românei și saltul economic. (…) Până la alegerile prezidențiale mai este timp, sigur că odată ce candidez la președinția PNL nu scot din calcul nici această perspectivă”, spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban candideaza la prezidentiale? Liderul PNL, declaratie surpriza
Presedintele Camerei Deputatilor si liderul PNL, Ludovic Orban

Klaus Iohannis, apel către toți românii: ”Nu ezitați să vă vaccinați!”

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut marți un apel către toți românii. Șeful statului le-a transmis oamenilor să nu ezite să se vaccineze anti-Covid-19. El a atras atenția că pandemia nu poate lua sfârșit până când nu se va ajunge la un procent semnificativ de persoane imunizate împotriva coronavirusului. De altfel, a cerut implicarea activă a autorităților locale pentru accelerarea campaniei de vaccinare în toată țara.

”De succesul vaccinării unui număr cât mai mare de români depinde redeschiderea completă a tuturor sectoarelor socio-economice și construirea României post-pandemice. Primarii și alte autorități locale, indiferent de culoarea politică, trebuie să se implice activ în campania de vaccinare. Succesul pe care l-am avut până acum este preponderent în mediul urban, de aceea este important să acționăm mai intens și în zona rurală pentru că acolo accesul la un centru de vaccinare este, de multe ori, mai dificil.

Oamenii trebuie să fie informați, în localitățile mici chiar să se meargă din poartă în poartă pentru a le spune oamenilor cât de important este să se vaccineze. Aici intervin centrele mobile, care sunt esențiale pentru a crește ritmul de imunizare și în mediul rural. Este important să mergem noi către oameni, iar autoritățile locale, cu toate mijloacele pe care le au la îndemână, să le faciliteze vaccinarea. Să creăm posibilități de vaccinare atât la locul de muncă, cât și în spațiile recreative”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI