Ludovic Orban, anunț despre măsura purtării măștii și cea care prevede închiderea școlilor. Decizia este finală

Ana Anitoiu 02.11.2020, 11:31
Ludovic Orban, anunț despre măsura purtării măștii și cea care prevede închiderea școlilor. Decizia este finală

Prim-ministrul Ludovic Orban a făcut, luni dimineață, un anunț despre măsura purtării măștii în Capitală și ce prevede închiderea școlilor din București.

Ce se va întâmpla cu școlile și cu măsura purtării măștii, în București

Ludovic Orban a declarat, la finalul celor două săptămâni de restricții conform scenariului roșu în București, că se va păstra măsura purtării măștii și în spațiile publice deschise.

De asemenea, premierul a spus, la sosirea la sediul PNL, că se va prelungi măsura ce prevede închiderea școlilor din Capitală.

”Se va prelungi măsura purtării măștii și măsura care prevede închiderea școlilor”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, în cursul zilei de luni, este programată ședința Comitetului pentru Situații de Urgență. În cadrul acesteia, se va hotărî dacă măsurile de restricție se prelungesc și dacă se instituie și noi măsuri, în Capitală.

Ludovic Orban, despre purtarea mastii si inchiderea scolilor din Bucuresti
Ludovic Orban

Ce restricție nouă ar putea fi instituită, în București

O nouă restricție, propusă pe ordinea de zi a Ședinței Extraordinare a CMBSU, se referă la închiderea parcurilor din București, în fiecare zi, în intervalul orar 22:00 – 6:00.

Prin această măsură este „vizată activitatea teraselor, cafenelelor, barurilor existente pe raza parcurilor, întrucât s-a observat consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice peste programul prevăzut.”

Dacă se vor institui noi măsuri pentru combaterea pandemiei de coronavirus, în București, va fi convocată, luni seară, și o Ședință de Guvern.

În București, a fost adoptat scenariul roșu, pe data de 20 octombrie, după ce a fost depășită rata de infectare cu Covid-19 de 3 cazuri la mia de locuitori.

”Începând cu ora 0.00 a zilei de marţi, 20 octombrie 2020, se suspendă activitatea didactică faţă în faţă în tote unităţile de învăţământ, inclusiv creşe şi universităţi.

Purtarea măştii este obligatorie în spaţiile publice pentru toată lumea, începând cu copiii cu vârste de 5 ani; masca trebuie să acopere nasul şi gura;

Cinematografele şi sălile de spectacole se închid. Restaurantele şi cafenelele se închid la interior, dar se poate desfăşura activitate la exterior, pe terase. Clienţii hotelurilor şi pensiunilor pot fi serviţi în interiorul unităţilor de alimentaţie;

A fost interzisă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc”, a anunțat, atunci, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bucureşti.

Duminică, 1 noiembrie, au fost raportate 5.324 de noi cazuri de coronavirus, în România. Bilanțul total, de la începutul pandemiei, a ajuns, în țară, la 246.663 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID–19).

În total, 175.975 de pacienți au fost declarați vindecați. Însă, 7.067 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Până ieri, în spitalele din țarp, numărul total de persoane internate cu COVID-19 a ajuns la 11.489. Dintre acestea, 910 se află internate la ATI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...