Ludovic Orban a făcut marele anunţ: “Dublăm alocaţiile”. De când vor primi copiii mai mulţi bani

Ana Anitoiu 07.06.2021, 22:45
Ludovic Orban a făcut marele anunţ: “Dublăm alocaţiile”. De când vor primi copiii mai mulţi bani

Ludovic Orban a anunțat, luni seară, după ședința coaliției, că alocațiile vor fi dublate. Președintele Partidului Național Liberal și al Camerei Deputaților a precizat de când vor primi copiii mai mulţi bani lunar.

De când vor fi majorate alocațiile

Ludovic Orban a precizat că alocațiile vor fi majorate de la data de 1 ianuarie 2022. Președintele PNL a spus că amendamentul a fost adoptat la Senat, iar în prezent se află în dezbatere la Camera Deputaţilor.

”Coaliţia îşi menţine angajamentul de a dubla alocaţiile conform legii. Am stabilit să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi de la 1 ianuarie 2022, aşa cum e amendamentul la legea de adoptarea a OUG care a trecut de Senat şi e în dezbaterea Camerei Deputaţilor”, a anunțat Ludovic Orban, precizând că vor exista în continuare cinci tranşe de creştere a alocaţiilor, urmând să se hotărască, în funcţie de resursele bugetare, când va fi ultima tranşă.

Ludovic Orban a facut marele anunt: Dublam alocatiile
Un copil numarand monede

Ludovic Orban, despre ce se va întâmpla dacă majorarea alocațiilor va fi atacată la CCR

De asemenea, Ludovic Orban a spus ce se va întâmpla dacă majorarea alocațiilor copiilor va fi atacată la CCR. Liderul PNL a declarat că în acest caz, Guvernul va trebui să fie pregătit să emită o ordonanță de urgență.

”În cazul în care va fi atacată la CCR, Guvernul trebuie să fie pregătit să emită OUG. Când se alcătuieşte bugetul de stat, se alcătuieşte pe baza legislaţiei aflate în vigoare la acel moment. Menţinem acea majorare care este stabilită prin legea care a fost adoptată în Parlament. Va creşte de la 1 ianuarie 2022 prima tranşă, urmând să se decidă în funcţiile de resursele bugetare care va fi ultima tranşă”, a spus Ludovic Orban.

Florin Cîțu, despre creșterea alocațiilor

Joi, prim-ministrul României, Florin Cîțu, a declarat că Guvernul nu exclude aprobarea unei ordonanțe de urgență prin care să amâne majorarea alocațiilor de la 1 iulie. Anterior, Ludovic Orban a spus că nici el, nici premierul nu susţin o creştere a sumelor de bani alocate copiilor lunar începând din vara acestui an.

”Colegii mei din coaliţie au fost acolo când am aprobat bugetul pe anul acesta. Am discutat anul acesta despre o singură creştere a alocaţiilor, la începutul anului. Care va fi dinamica, va fi prin amendamente în Parlament, dacă nu le fac la timp, atunci va trebui o ordonanţă de urgenţă prin care să prorogăm. Nu de alta, dar nu vom avea în buget și atunci vom avea o problemă bugetară”, a spus Florin Cîțu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...