Lucian Viziru, declarații inedite despre traiul din pandemie în Germania: „Aici lockdownul e foarte strict şi durează de la sfârşitul lui octombrie”

Iancu Andreea 02.04.2021, 21:12

Lucian Viziru a devenit cunoscut în România ca artist, bucurându-se de succes alături de trupa Gaz pe Foc în anii 2000. După ce a cochetat o perioadă și cu actoria, Lucian a decis să părăsească țara. Acum el se ocupă de prima sa dragoste, sportul de performanță, fiind antrenor de tenis. Despre traiul în pandemie în Germania, Lucian Viziru a făcut mărturisiri inedite, în cadrul unui interviu recent.

Ce povestește Lucian Viziru despre traiul în Germania, în pandemie

De aproape șapte ani de zile, Lucian Viziru își duce traiul în Germania, o nouă viață despre care recunoaște că nu are vreo urmă de regret. După ani în lumina reflectoarelor, Lucian a ales să ia totul de la capăt pentru a se reîntoarce pe terenul de tenis. Din păcate, pandemia l-a făcut să ia o pauză și de la sport. Despre provocările vieții departe de țara natală, Lucian Viziru a vorbit în cadrul unui interviu exclusiv pentru Ok Magazine, unde a dezvăluit cum arată lockdown-ul peste graniță.

În landul nostru, sunt destul de dure. Nu este deschis nimic cu excepţia magazinelor esenţiale (farmacii, supermarket, benzinării, bănci). Teoretic, nu ai voie să ieşi din casă decât cu un motiv întemeiat. Mers la serviciu, spital, alergat sau şi plimbat câinele etc. La ora 20:00 se dă stingerea. Masca este obligatorie în toate spaţiile închise, iar în exterior doar acolo unde nu se poate păstra distanţarea socială de 1,5 m (pieţe, parcuri etc). Întâlnirile sunt limitate la o singură persoană din afara familiei. Copiii sub 14 ani nu se socotesc. Şi toate acestea la o rată de incidenţă de 1/1000, da? Nu ca în Bucureşti, de 7/1000, şi lumea vrea mall-uri şi gym-uri, a povestit Lucian pentru okmagazine.ro.

Totodată, fostul membru al trupei Gaz pe foc a dezvăluit că locuiește în Wuerzburg, un oraş universitar, pe malul Main-ului, alături de soția sa, Ema, și de fiul celor doi Mihai. Ca antrenor de tenis, Lucian nu a mai putut profesa în ultima perioadă, sportul fiind permis doar la exterior, unde temperaturile nu o permit deocamdată.

Îţi dai seama că ne-a afectat, ne-a scos din ritm, şi pe noi, şi pe Mihai. Mai ales că aici lockdownul e foarte stric şi durează de la sfârşitul lui octombrie. Aşa cum ţi-am spuns, eu nu pot antrena în perioada asta. În schimb, stau mai mult cu fii-miu, mănânc mai sănătos, mă plimb cu bicicletă, nu-i chiar rău. Pe Ema, cel puţin din punct de vedere profesional, nu a afectat-o lockdownul. Ea fiind nutriţionist certificat în Veganism, îşi poate ţine consultaţiile şi online, a mărturisit Lucian pentru sursa citată.

Lucian Viziru și familia sa
Lucian Viziru și familia sa

Lucian Viziru: „Normal că mă vaccinez”

Fostul cântăreț a recunoscut că așteaptă cu nerăbdare vaccinarea, pe care o consideră o oportunitate de a scăpa de pandemie și de a ne reîntoarce la viețile de dinainte. Totodată, Lucian mărturisește că este mândru că este contemporan cu personalitățile medicale care au făcut posibilă existența unui ser care să ne imunizeze împotriva Covid-19.

Cu siguranţa îl vom face atunci când ne va veni rândul. Populaţia Germaniei este una foarte îmbătrânită, unde mai adaugi şi faptul că e stat federal (deciziile se iau mult mai greu), aici nu s-a ajuns cu vaccinarea nici la cei de 70 de ani. Şi mai suntem şi vreo 60 de milioane de adulţi. Normal că mă vaccinez. Nu ai cum să refuzi singura speranţă către o întoarcere cât mai rapidă la normalitate. Unde mai pui faptul că toate geniile lumii au lucrat împreună la acest vaccin, iar eu să-l refuz? Nicicând omenirea nu a avut un leac atât de rapid împotriva unei pandemii. Mă bucur că sunt contemporan cu aceşti oameni şi cu excelenţa medicinii, mi s-ar părea o lipsă crasă de respect la adresa muncii lor dacă aş refuză vaccinul, a mai precizat el.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...