Lucian Bode, adevărul despre noi restricţii. Ministrul de Interne a recunoscut: „Se analizează”

Stan Filon 25.01.2021, 20:43
Lucian Bode, adevărul despre noi restricţii. Ministrul de Interne a recunoscut: „Se analizează”

Ministrul Internelor, Lucian Bode, a vorbit deschis despre restricțiile împotriva răspândirii coronavirusului! Reprezentantul Guvernului a spus că în acest moment specialiștii români analizează amenințarea pe care o reprezintă noile tulpini ale bolii!

Ministrul Internelor, Lucian Bode, a vorbit despre restricții

Momentan, ministrul Internelor a spus că nu sunt prefigurate noi restricții în țara noastră, însă a precizat că experții analizează posibilele efecte ale noilor tulpini de coronavirus, inclusiv pe cea din Marea Britanie. Până la o decizie a cercetătorilor, ministrul Internelor le-a cerut românilor să nu lase garda jos și să respecte măsurile de restricție aflate în vigoare.

”În urma discuţiilor avute, prioritatea noastră principală este de a analiza îndeaproape posibile efecte ale noii tulpini, de adaptare a măsurilor adoptate pentru combaterea acesteia şi implicit de a informa celelalte organe abilitate pentru a lua măsuri la timp, pentru a nu risca răspândirea unei astfel de infectări în rândul populaţiei. La acest moment, nu sunt prefigurate noi restricţii. Fac această precizare pentru că s-a vehiculat mult în spaţiul public problematica impunerii unor noi restricţii pe teritoriul României”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul Internelor, Lucian Bode, a vorbit despre restrictii
Ministrul Internelor, Lucian Bode, a vorbit despre restrictii

Se așteaptă concluzia cercetărilor făcute asupra noii tulpini a coronavirusului

În plus, ministrul Lucian Bode le-a recomandat românilor să se vaccineze împotriva noului virus. ”Apelul nostru pe care îl adresăm cetăţenilor este de a nu lăsa garda jos, de a continua să respecte măsurile generale de protecţie în vederea menţinerii sănătăţii proprii şi a celor din jur şi de asemenea, să se informeze cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19”, a mai precizat Bode.

Acesta a vorbit și despre numărul românilor care au ales să se imunizeze în fața temutului virus. Astfel, am aflat că au fost administrate în România 446.285 de doze de vaccin (între acestea fiind însă și persoane care au primit deja a doua doză de vaccin – n.r.).

”Soluția vaccinului este sigură”

”Și apropo de vaccinare, sunt bucuros să vă spun că numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 este de 446.285. Ați văzut îngrijorarea care există la nivelul anumitor state din Europa cu privire la această nouă tulpină.

Ei (ambasadorii – n.r.) ne-au spus că monitorizează cu maximă atenție ce se întâmplă în statele lor, continuă, la fel ca și noi, într-un ritm accelerat, cu procesul de vaccinare și speră la o revenire la normalitate cât mai curând posibil. Nu există altă soluție decât știința, iar soluția vaccinului este sigură, de aceea și eu îndemn cetățenii să se vaccineze, pentru că de numărul celor care se vor vaccina depinde foarte mult când vom reveni la normalitate, mai curând sau mai lent”, a mai precizat Lucian Bode.

Urmăriți Impact.ro și pe