Lovitură pentru Putin. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a declarat Rusia ca fiind stat terorist

Mihnea Tălău 13.10.2022, 19:00
Lovitură pentru Putin. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a declarat Rusia ca fiind stat terorist

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat joi, 13 octombrie, pentru adoptarea unei rezoluții privind recunoașterea regimului lui Vladimir Putin din Rusia ca fiind unul terorist.

Regimul lui Vladimir Putin din Federația Rusă, recunoscut ca fiind unul terorist

Pentru, s-au pronunțat 99 de membri ai adunării, unul singur s-a abținut. Parlamentarul ucrainean și membru al delegației Kievului în APCE, Oleksi Gonciarenko și Agenția Națională pentru Prevenția Corupției în Ucraina au relatat informația.

„APCE tocmai a adoptat o rezoluție puternică privind Ucraina! Pentru cei 99 de delegați. Unul s-a abținut. Acesta este un rezultat istoric! „, a scris Gonciarenko într-o postare pe o rețea de socializare.

El a menționat că rezoluția conține paragrafe care, printre altele, recunosc regimul lui Vladimir Putin din Federația Rusă ca fiind unul terorist.

„Acesta este un semnal puternic la scară globală, iar acesta este un alt pas pentru ca Rusia să fie recunoscută ca sponsor al terorismului”, a mai subliniat Gonciarenko.

Rusii se lupta intre ei in Ucraina. Soldati beti au impuscat ofiteri FSB int-un bar si trei persoane au murit

Consiliul Europei a încurajat, pentru prima dată în istorie, furnizarea de arme pentru a proteja populația civilă

Gonciarenko a mai spus că, în rezoluție, pentru prima dată în istorie, Consiliul Europei a declarat că o anumită țară (în acest caz, Ucraina) ar trebui să primească arme.

„Vorbim despre sisteme de apărare aeriană pentru a proteja civilii”, a spus deputatul.

Nu în ultimul rând, a fost pentru prima dată în istorie când Consiliul Europei a încurajat furnizarea de arme, și anume sisteme de apărare aeriană pentru a proteja populația civilă.

El a adăugat că APCE a recunoscut, de asemenea, că prezența Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU este ilegală, deoarece nu există niciun temei legal pentru ca Federația Rusă să rămână în Consiliu. De asemenea, el a subliniat necesitatea de a înființa un tribunal internațional cât mai curând posibil.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...